Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

Vrchní prchni

Přidat recenzi

DVD

Vrchní, prchni!. Knikupec Dalibor Vrána věru nemá lehké žití. Líbí se ženám, a ty se zase líbí jemu, a protože je Dalibor mužem činu, značnou část jeho poctivě nabytého výdělku... více »

» Kde koupit

od 168 Kč

Hlídat cenu

Recenze Vrchní prchni

Přidáno: 21. února 2010

Tento film patří mezi mé nejoblíbenější. Ve filmu ztvárnil hlavní roli podvodného čišníka a zároveň otce od rodiny Josef Abrahám a dle mého názoru mu film opravdu sedl. Film má skvělý příběh u kterého se nenudíte ani na chvíli. Ve filmu je mnoho velmi vtipných scín,které se scénáristům velmi povedly. Film je často v televizi, ale na své oblíbenosti určitě neztratil. Film doporučuji.

Pro:

• hvězdné obsazení
  • skvělý příběh
  • mnoho vtipných scén
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano
  • Ne

Přidáno: 31. ledna 2010

Mike

Mike

Další z dílny starých skvělých českých filmů. Hlavní děj se točí kolem vrchní, jeho nedostatku peněz a neukojitelného chtíče. Vyplývá zde ponaučení v tom, že vše jednou praskne a v případě mnoha žen vede cesta do pekel :))) film má dobrý a nápaditý příběh.

Pro:

• Děj
  • Morální ponaučení
  • Vtipné chvilky

• Někdy nuda

Přidáno: 25. ledna 2010

Laki

Laki

Tento film jsem viděl na doporučení rodičů minulý rok a velmi se mi líbíl. Poutavý děj o falečném číšníkovi, který vybírá platby za opravdové číšníky a nakonec jej honí snad celá Praha, mě velmi pobavil, stejně jako dříve mou rodinu. Ocení jej spíše starší lidé nebo teenageři. Nejhezčí hláška je snad : "Stěrače stírají". Vždy když ji vidím tak se musím zasmát. Doporučuji ke shlédnutí. Film je za skvělou cenu a párkrát jsem ho už viděl na novinových stáncích společně s týdeníky jako přílohu. Dávám 100%

Pro:

• Velmi pěkný poutavý film
  • Herecké výkony
  • Ocení hlavně teenageři a starší
  • Pěkná cena

• nic

Přidáno: 23. ledna 2010

Duch.Veliky

Duch.Veliky

Jistě každý zná tuto povedenou českou komedii, která je nyní k dostání za výbornou cenu na DVD. Příběh vypráví o tom, jak se vydává hlavní hrdina za falešného vrchního a vybírá od lidí peníze. Příliš mnoho podvodů se nakonec vymstí, jak už to v životě mnohdy bývá. Doporučuji.

Pro:

• Povedená česká komedie
  • Klasika
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano
  • Ne

Přidáno: 9. ledna 2010

kriol

kriol

V hlavní roli uvidíme podvodníka, který se bude vydávat za vrchního, aby si vydělal špatným způsobem nějaké peníze. Pan Vrána vždy vejde do nějaké restaurace nebo hospody, aby mu lidé zaplatili. Film je klasikou, ale mě se moc nelíbil, je dost předvídatelný a místy nudný.

Pro:

• tradiční česká komedie
  • skvělé herecké výkony

• občas nudný děj

Přidáno: 9. ledna 2010

voppy

voppy

Krasna ceska komedie

Pro:

• Herci
  • Pisnicka

• nic
  • Ne

Přidáno: 6. ledna 2010 (naposledy upraveno 31. ledna 2010)

goorki

goorki

Tento typicky český film s typicky českým nápadem a dějem se mě i mé rodině moc líbil a můžu ho všem vřele doporučovat. Konec je spravedlivý. Celý film si myslým pobaví a některé hlášky jsou známe (stěrače stírají). Takže hurá se na něj podívat. Určitě doporučuji.

Pro:

• Dobrý děj a scénář
  • Docela pobaví
  • krásné herceké obsazení a výkony

Proti:

• místy trušku nudný,ale jen trošku

Přidáno: 29. září 2009

Tyler

Tyler

Ano vim, tento film skutecne bezi v tv tak 5-6x za rok, ale co jako? Je to legenda legend, hlaskometr zapnut na 150%. Kdo nezna pan Vranu nebo snad Kralika?:) Krasna a jemna komedie se skvelou hudbou a hereckymi vykony a zlidovele hlasky predurcuji mit tento skvost ve sve soukrome sbirce.A nezapomente - to neboucha, to lesti:)

Pro:

• klaska ceskeho filmu
  • Sverakův film
  • zlidovele hlasky
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano
  • Ne

Přidáno: 29. září 2009

denali

denali

"Úderná" cimrmanovská dvojice Svěrák - Smoljak doplněná Josefem Abrhámem v hlavní roli nemůže zklamat a z toho filmu, který na první pohled nenápadně, ale prvoplánovitě kritizuje svou dobu, se stala legenda, a to včetně písně Severní vítr je krutý.
Film je kultem také pro všechny majitele "hadraplánů", neboť i díky němu se o tyto stroje začala zajímat řada lidí.

Pro:

• scénář a režie
  • herecké výkony
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano
  • Ne

Přidáno: 12. září 2009

Al_Bunda

Al_Bunda

Těžko, přetežko se hodnotí klasické české komedie v záplavě novinek 21. století. Původní kvalitní výpověď přeci jen s přibývajícím časem trochu bledne, na druhou stranu je pravdou, že Vrchní prchni je dnes již klasickou záležitostí.
Josef Abrhám představuje kdysi úspěšného studenta, který to doposud nikterak daleko nedotáhl. A tak s poznáním,že jedničky na střední škole nezaručují vysoké výdělky v pozdějším životě, se Abrhámovi zrodí v hlavě ďábelský nápad - využije své vizáže vrchního k napodobení toho reálného - bude tedy vybírat útraty hostů s tím, že se ztratí, než přijde "ten opravdový" vrchní.
Jask dlouho může taková taktika zabírat se přesvědčíte v dílu, kterí stojí a padá s Josefem Abrhámem.
Sám jsem spokojen tak napůl - tedy 50%.

Pro:

• Josef Abrhám
  • neotřelé téma

• značně předvídatelný děj

Přidáno: 17. června 2009

rendolf1559

rendolf1559

Docela okoukaný a hodně známý film od režiséra Zdenka Svěráka. Příběh ze života chronického sukničkáře s několika dětmi a bývalími manželkami,který se živý jako knihkupec,ale je mu to málo,tak se pustí do podvodného kasírování hostů v různých restauracích a podnicích,jde mu to vážně dobře ikdyž manželce tvrdí že chodí hrát na housle,co myslíte přijdou mu na to?

Přidáno: 23. února 2009

Dehet

Dehet

Velmi známý film. Mě osobně , ale moc neoslovil. Je tam sice pár vtipných momentů. Hlavně nezapomenutelná scénka s autem , světla - svítí, stěrače stírají ....
Tento film doprovází písnička od Jaroslava Uhlíře Severní vítr, která se k tomuto tématu docela i hodí.
V halvních rolích u vidíte Libušku Šafránkovou a pana Abrháma.

Přidáno: 23. února 2009

Diusa

Diusa

Výborná česká komedie, která chytí za srdce každého člověka.Ve filmu se představí spoustu známích herců a o zábavu bude rozhodně postaráno.Také se tu představí známé vozítko - Velorex, které bylo skonstruováno u nás v České Třebové bratry Stránskými.

Pro:

• + zábavná komedie pro celou rodinu
  • +má to děj
  • + jedinečné
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano
  • Ne

Přidáno: 22. února 2009

bambulka

bambulka

Vrchní prchni

Pro:

• Klasický komediální film,nemá chybu:

• Není nic proti.
  • Ano (1)
  • Ne (1)

Přidáno: 20. února 2009

Efiiik

Efiiik

Toto je opravdu nesrtelná komecie s p. Abrahámem.
Jedná se o majitele knihkupectví, ketrá si jako bokovku našel "práci" číšníka, jenže je v tom háček. Vždy se objeví v restauraci či hospodě jako číšník, vybere peníze od lidí a zmizí jak párad nad hrncem.

nejlepší je asi všem známá scéna jak všichni číšníci z širého okolí honí falešného čísníka po náměstí.

Pro:

• oddechová komedie
  • pobaví a člověk se zasměje
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?
  • Ano
  • Ne

Přidáno: 19. února 2009

Afonka

Afonka

"Světla svítí, stěrače stírají.." Jedna z mnoha nesmrtelných vět z tohoto filmu o lidské drzosti, troufalosti a téměř dokonalém zločinu. Ne, berte mě s humorem... Nápad chudého pražského majitele knihkupectví dělat falešného vrchního zná většina české populace jak své boty. A přesto se k tomuto filmu pořád rádi vracíme. Takže kdo ho ještě neviděl, pospěšte si, jste v drtivé menšině.

Pro:

• Dokonalý výkon Josefa Abrháma i ostatních.
  • Nesmrtelné hlášky.
  • Mile a vtipně vystavěný příběh.

Proti:

• Dokola se opakující píseň Severní vítr může jít slabším povahám v polovině filmu už dost na nervy.

Přidáno: 13. června 2008

draken-xyz

draken-xyz

Je vůbec možný vymyslet pro jeden film tolik gagů a nápadů? Jasný důkaz, že Zdeněk Svěrák je titán mezi českými scenáristy. Půvabná, inteligentní a velmi vtipná komedie, jejiž jedinou slabinou je závěr s uhozenou hromadnou honičkou, jak ve stylu starých němých grotesek (nic proti nim, ale tady mi to sedělo jak pěst na oko). Ovšem Abrhám jako falešný číšník, proutník a profesionální houslista :o) nemá chybu.

Přidáno: 30. května 2008

lexy

lexy

Jeden z českých klasik. Ve filmu jde o českou vynalézavost a českou drzost. V hlavní roli je obyčejný český knihkupec, který má problémi s penězi a tak se rozhodl, že si sežene nějaký peníze nelegálně. Rozhodl se že půjde vybírat peníze jako falešný vrchní. Čím více peněz ukradl, tím více je profesionálnější. Nakonec ho ale chytnou a on půjde do vězení.

Přidáno: 29. května 2008

Alda6

Alda6

Nevím zda by se našel někdo kdo nezná tento film,ale určitě všichni znají ústřední melofii od Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka Severní vítr.Hlavní roli notoricky záletného knihkupce skvěle ztvárnil josef Abrahám. Krásná komedie pro celou rodinu, která mě vždycky mile rozesměje. Všem můžu vřele doporučit.

Přidáno: 26. května 2008

Ivana

Ivana

Nádherná titulní píseň a hlavně povedená komedie s velmi zajímavou zápletkou. Pan Abrhám je Herec s velkým H, opravdu svou roli zvládl na jedničku. Velmi povedená hláška: Inženýr Kdálik. Kdo pak ví kdo napsal scénář? Kdo jiný než pan Svěrák, on opravdu ví, jaké scénáře se mají psát. Už jen dodat že je to geniální film.

sylar

sylar

belbas

belbas

Hodně starý ale skvělý film.Myslím že ho musel videt opravdu každý i naprostý filmový analfabet.....Nejvíce se mi líbil hadraplán "vrchního" :D.Myslím že tento film vyděl snad každý ale možná se najde nekdo kdo ne takže tem ho určitě doporučuji........

Pro:

• Dobrý film...
  • Skvělé obsazení herců

• Starý film...

Havetinka

Havetinka

Uvodní píseň od jaroslava Uhlíře Severní vítr zní z rádií ještě dodnes. Film vypraví o muži , kterého si po cestě domů z třídního srazu spletou s číšníkem. Tomu vnukne nápad , že se za číšníka bude vydávat. Já osobně neznám nikoho kdo by neznal scénku a s autem Co světla svítí, stěrače , stírají...
  • Ne (1)

Zobrazuji 1 - 23 ze 23 recenzí