Vratné lahve
komedie - DVD Aby mohlo být nějaké vítání, musí být napřed loučení. Učitel češtiny Josef Tkaloun zjišťuje, že ho práce ve škole už netěší, a odchází do důchodu. Muže plného humoru a hravé... více »
od 90 Kč
- Kritické (4) |
- Odborné (0) |
- Video (0)
Přidáno: 6. srpna 2010
Na tento Svěrákům film jsem se hodně těšil, ale hned po shlédnutí jsem byl dost zklamaný. Čekal jsem od tohoto známého a úspěšného herce a režiséra více. Nijak mě to nenadchlo. Až na pár situací například bouračku na kole..v tom jsem se totiž dost viděl.. Byl jsem rád, že sem na to nešel do kina a neutrácel peníze za tento film..za mě opravdu nic moc. Navíc mi přijdou často české filmy dost nudné už kvůli pozadí filmu. Vypadají strašně levně. Holt se točí u nás tak co by se tady dalo čekat, že? U nás se v těch lepších místech točí jen americké akčňáky a nebo pohádky.. Bohužel už to udělalo své. Takže za mě kdo tento film nevíděl o nic nepřišel..Pro:
- Vtipné scény hořké komedie
- film jako ze života
- známý a oblíbený režisér a herci
Proti:
- více nudných a natáhnutých scén
- nic moc výkon herců
- humor filmu málokdo pochopí, a zdá se proto nudný
Přidáno: 3. srpna 2010
Film Zděnka Svěráka " Vratné lahve" vypráví o jednom stárnoucím muži , kterého mimochodem výborně hrahe sám pan Zděnek Svěrák, který je v důchodcovském věku a míří do důchodu, jenže je to jeden z těch důchodců , kteří musí stále něco dělat, proto se rozhodne najít si nějakou práci - nejdřív zkusí pracovat jako mesanger ,který po Praze rozváží na kole lidem poštu - ovšem po několika dnech zjistí ,že to není zrovna vhodná práce pro někoho v jeho věku. Nakonec se mu podaří sehnat místo ve skladu v jednom malém supermarketu kde má práci jako "přijímač" vratných lahví. Tato práce se mu velice zamlouvá ,protože je neustále v kontaktu s lidmi a tak je velice šťastný ....Pro:
- Skvělý režisér
- Pěkné herecké výkony
- Srandovní situace
Proti:
- I když jsem tento film sama viděla asi třikrát stačí ho vidět jen jednou
Přidáno: 18. července 2010
Tento film mě celkem zaujal. Poprvé jsem ho viděla v televizi a myslím si, že se Janu Svěrákovi opravdu povedl. Je tu znát Svěrákovský nezaměnitelný humor, který vás obklopuje po celou dobu vysílání filmu. Myslím, že patří do výšší kategorie českých filmů, které se v posledních pěti letech nahrnuly do kin. Nemyslím si, že se ale může líbit každému, třeba některým mím známým se zdá až trapný. Každopádně má film velice propracovaný děj, který vás donutí přemýšlet, jak asi vy dopadnete ve stáří. Je to i místy úsměvný film, který obsahuje hodně životních mouder k zamyšlení. Propracovaná je i charakteristika postav, se kterými se můžete často ztotožnit. Myslím si, že si řadu ocenění, které získal určitě zaslouží. Tento film bych doporučila nejen starší generaci.Pro:
- skvělí slavní herci
- některé vtipné scény
- poučný
- reálné postavy
- skvělá hudba
- výborná režie
Proti:
- občas se tu objevují trochu nudné scény
Přidáno: 13. července 2010
Tento film od slavného zeřiséra aherce zdeňka svěráka byl hodně očekávaný a musím uznat že byl očekávaný právem. ve filmu je mnoho vtipných scén a mnoho vtipných hlášek na který jen tak někdo nezapomene. tento fim je oprvdu jeden z nejlepších za poslední dobu. Vystihuje život střední generace. A opravdu vám ho vřele doporučuji. Opravdu stojí zato.Pro:
- velice vtipný
- od slavného režiséra
- česká komedie
- mnoho vtipných scén
Přidáno: 30. června 2010
Film který ve vás vyroste jako strom. Při zhlédnutí si vzpomenete na své rodiče a velmi pravděpodobně si představíte jaké to bude, až poprvé zažijete všechny tyhle věci. První dítě, první vnouče, první důchod, první pohřeb kamaráda. Zdeněk Svěrak všechny tyhle pocity věrně reprodukuje a pevně svírá otěže filmu. Jako by Svěrák junior ani nebyl na place. Jeho ruku za kamerou vnímáte snad jen díky kvalitnímu řemeslu a pečlivému vedení herců (i ten Macháček odhodil škatulky a "ty vole", je fakt dobrej :). Zřejmě bych nesrovnával se staršími "srdcovými svěráky" (ať už otcovými nebo synovými), na to mi příliš vadily některé detaily (snové scény ve vlaku, občasná ztráta směru a samozřejmě kultovní kolo) a celkové vyznění. Ale možná to byl záměr... narozdíl od Obecné školy nebo Kolji, kteří z vás dojí emoce na počkání, potřebují Vratné láhve trochu času a odstupu. U někoho to budou dny nebo týdny, u jiného měsíce či roky.Pro:
- Typický český film
Proti:
- Zklamalo mě něktré výkony herců, mají na víc
Přidáno: 30. června 2010
Film Vratné lahve mi byl doporučen mými rodiči, kteří jej shlédli a byli naprosto nadšeni. Na film jsem tedy vyrazila do kina a byla unešená též. Ve filmu se objevili skvělí herci, kteří jen dotvořili úžasnou atmosféru celého filmu . Děj filmu je blízký snad každému jelikož je velmi realistický a člověk si vychutnává doslova každou minutu. Já osobně jsem si ve filmu zamilovala hned několik scén a přesto, že jsem jej již viděla několikrát mám ho stále stejně ráda. Co mi udělalo velkou radost byl tzv. cimrmanský humor, který se párkrát ve filmu objeví včetně herců. Cena filmu je velmi dobrá a já saa jsem ho několikrát darovala a pokaždé udělal velkou radost. Jako poslední plus musím zmínit i úvodní píseň fimu, která je snad jen třešničkou na doprtu, velmi doporučuji.Pro:
- skvělý příběh
- povedená úvodní píseň
- přijatelná cena
- herecké obsazení
Přidáno: 30. dubna 2010
film je skvělý, popisuje situaci dvou stárnoucích lidí, z nichž každý má o životě v důchodu jiné představy, hlavní protagonista se nechce smířit s faktem, že by se z něj měl stát starý člověk žijící nezáživným životem, stále hledá práci, která by ho těšila, přeje si, aby každý jeho den měl náplň, těší se do práce a po ní zas domů na svou ženu, neboť je takzvaně vítací typherecké výkony jsou znamenité, osobitě pojaté a dodávají tak filmu z dílny svěrákovského dua další rozměr
Pro:
- skvělá ústřední dvojice Zdeňka Svěráka a Daniely Kolářové, kteří se jako pár představili zcela nezapomenutelně již v oblíbené komedii Na Samotě u lesa, dále jemný a citlivý "svěrákovský" humor
Proti:
- poněkud rozváčný děj, ale to skutečně pouze místy, dále přihlouplé narážky a místy nevkusné erotické sny stárnoucího člověka, který má stále své tužby, které však nemohou být naplněny
Přidáno: 16. dubna 2010
Tento film mě úplně nadchnul, pod názvem jsem si představila kravinu, ale když jsem ho poprve viděla, tak jsem koukala s otevřenou pusou a nemohla jsem uvěřit, co se českým režisérům povedlo :-) prostě nádhera! Bylo vybráno klasické české prostředí pro natáčení, které bylo naprosto vhodné, herci měli skvělé výkony za tom jim tleskám! Film Vratné lahve na mě udělal celkový dobrý dojem :-) Málo kdy se podaří natočit něco tak pěkného a zajímavého.. Opravdu mě to nadchlo, Svěrák se prostě vyzná :-) Hodně se mi i líbila písnička na konci filmu.. Snad se i v blézké budoucnosti podaří někomu natočit něco tak pěkného :-) Přeju příjemné shlédnutí, takové jaké jsem měla já! :-)Pro:
- Skvěle natočený český film
- Bezvadní herci
- Pěkné prostředí natáčení
- Pěkná písnička u titulek
Proti:
- Nic jsem neobjevila a už ani neobjevím
Přidáno: 15. dubna 2010
Když jsem tento film viděla poprvé, zamilovala jsem se. Když jsem ho viděla podruhé, zamilovala jsem si jej znova. A když jsem ho viděla v současné době již po x té, pořád budu tvrdit, že je to skvělý film. Myslím, že je to dílo, které se moc hezkým písmem zapíše do naší filmové historie, asi tak jako Pelíšky. Opravdu je to něco, co se duu Svěrák, Svěrák moc povedlo. Řekla bych, taková hořko-sladká komedie nejen o životě stárnoucího muže, který má rád svět a život a snaží se jej žít naplno. Film vás místy dojme, místy rozesměje a velmi často nutí k zamyšlení. Všimla jsem si, že některé scény z filmu prožívám jinak, než když jsem jen viděla poprvé. Více mě dojmou, ale i více rozesmějí. O výkonu Zdeňka Svěráka není pochyb, ale já osobně bych vyzdvihla výkon Daniely Kolářové, která byla opravdu úžasná. Baštím ji v tom filmu každé slovo, a o to přeci hercům jde. Má u mě za toto herecké ztvárnění výbornou s hvězdičkou. V neposlední řadě musíme vypíchnout skvělou hudbu. Nevím, prostě nevím, co tomuhle dílu vytknout, i kdybych nastokrát chtěla, nemám co. Podívejte se a určitě se mnou budete souhlasit.Pro:
- Skvělý český film
- Zábavný
- Poučný
- Ze života
- Neokouká se
- Výborná hudba
- naprosto nic
Přidáno: 11. dubna 2010
Mně se tento film velmi líbí a sama subjektivně bych mu dala 100 %. Když jsem se však nad ním zamyslela víc, tak mladé generaci může připadat relativně nudný, že se tam toho mnoho neděje, je pro ně prostě málo "akční". Nemyslím každého mladého člověka, ale spíš většinu mladých. Film je hořká komedie, kterou napsal skvělý Zdeněk Svěrák a hraje zde také hlavní roli. Jeho manželku ve filmu též skvěle hraje Daniela Kolářová. Režie filmu se ujal Jan Svěrák. Člověk se u filmu zasměje i zamyslí, někdy i trochu rozesmutní, prostě film určitě zapůsobí tak, jak měl.Pro:
- skvělý český film z dílny Zdeňka a Jana Svěráka
- tzv. hořká komedie, člověk se zasměje, pobaví, ale i zamyslí
- střední a starší generaci bude určitě dějově i tématicky blízký
- velmi dobře psychologicky propracovaný
- hezká hudba a písničky
- skvělí herci - hlavně Zdeněk Svěrák a Daniela Kolářová, ale i dobře obsazené vedlejší role
Proti:
- nemusí se líbit mladé či mladší generaci, protože se podle nich ve filmu toho mnoho neděje, je pro ně málo "akční"
- vyšší cena
Přidáno: 1. dubna 2010
Rodinná spolupráce Svěráků přinesla svoje ovoce i v roce 2006, kdy film Vratné lahve spatřil světlo světa. Co je opravdovým trhákem, jsou herecké výkony Zdeňka Svěráka a Daniely Kolářové v hlavních rolích, ale pozadu nezůstávají ani Tatiana Vilhelmová, Jiří Macháček či nezapomenutelná postavička pana Řezáče, kterou hraje Pavel Landovský. Celkově příběh není nějak zvlášť silný a nevsadil bych si na to, že si jej budete ještě po pár týdnech, natož měsících vůbec pamatovat, ale některé scény typu ždímání houby na neposlušného žáka nebo menší faux-pas s "košem" na hodině informatiky, tak ty si určitě zapamatujete a budete na ně s úsměvem vzpomínat. Není to ale určitě nejlepší český film a několikrát bych ho vidět nemusel.Pro:
- Perfektní herecké výkony
Proti:
- Občas mám pocit, že mi většina Svěrákových filmů, připadá v něčem stále stejná, ať už zpracovává jakékoli téma
Přidáno: 1. dubna 2010 (naposledy upraveno 3. dubna 2010)
Vynikajicí český film, který si zaslouží pozornost každého diváka, kteří mají rádi dobré české filmy a rozhodně by neměl ujít pozornosti těm, kteří mají rádi stejně jako já filmy od Zdeňka Svěráka. Snímek je zasazen do běžného života 2 starších lidí, žijících v bytě v Praze. Film má skvěle propracovaný děj a za zmínku zcela jistě stojí i skvělé výkony vedlejších postav, které dokreslují parádní atmosféru. Humorné scénky jsou opravdu skvělé a u některým jsem se smál i dlouhé hodiny po filmu. Na druhou stranu zase musím říct, že v některé pasáže filmu mi přisli poměrně nudné, ovšem tyto úseky jsou asi jen 2 a celkově to hodnocení skvělého českého filmu moc neovlivní. Z toho jediného důvodu bohužel musím dát o 10% méně než jsem původně chtěl a to 90%Pro:
- humor
- hlavní role
- zajímavé prostředí
- příběh z běžného života
- záživný děj
- skvělé scénky
- vedlejší postavy
Proti:
- v některých částech jsem se nudil
Přidáno: 25. února 2010
Hrdinou Vratných lahví je bývalý učitel Josef Tkaloun. Definitivně se rozhodl opustit žáky, ale rozhodně se nehodlá smířit s pozicí důchodce, trávícího čas na lavičce v parku. Tkaloun je plný aktivity, nápadů i chlapských tužeb a nemíní zestárnout v nečinnosti. Navzdory nesouhlasu ženy Elišky, která se sarkastickým nadhledem komentuje všechny aktivity svého muže, Tkaloun přijímá brigádnické místo ve výkupu lahví menšího supermarketu. Malý prostor, kde se potkávají lahve s lahvemi a lidé s lidmi, je svébytným mikrosvětem, plným tragikomických osudů. Tkaloun dokáže být nejen jejich pozorovatelem…Přidáno: 23. února 2010
Velmi dobrý film, mě osobně se dost líbil. Je v něm zakomponovaná nostalgie stáří- co dělat, když člověk nedělá , i když se smutným koncem, když člověka vytlačí technika. Velmi dobrý nápad od Svěráků, děj je možná trochu jednodušší, ale zase je velmi pěkně zpracovaný. Člověka při sledování přepadne trochu i smutek, zda to bude také takové až bude ve věku jako hlavní postava nebo na tom bude hůře či lépe. Velmi se mi líbila závěrečná scéna s horkovzdušným balonem, který ukazuje, že i stáří může mít své sny, že i ve stáří může mít člověk rád, že i vlastní stáří může být hezké, když člověk žije. Mám ale dojem, že ne všem mladým se film nemusí líbit pro malou"akčnost" vlastního filmu. Já ale film všm velmi doporučuji.Pro:
- Velmi hezký film
- Svěrák se nezapře
- dobrý příběh, i když trochu jednoduchý děj
- možná cena produktu
- mladší generaci se film nemusí líbit- protože se podle nich nic neděje
Přidáno: 30. ledna 2010
Jeden z lepších českých filmů poslední doby, který najde své fanoušky především v řadách starších lidí, ale i jinde. Pojednává o tom, jak se může cítit člověk v důchodu, celý život je zvyklý pracovat, ví že nemá na nic čas a najednou se ocitne bez práce, má mnoho volného času a neví co dělat. Je tu pak kolotoč vtipných i bizarních situacích, nedorozumění i toho, že je těžké se uplatnit.Pro:
- Realita
- Tématické zaměření
Přidáno: 27. ledna 2010
Tento film zaujal mne i mé rodiče. Mou sestru nudil. Je točen spíše pro starší generace, proto malým dětem většinou nic neřekne. Velmi poutavý místy vtipný děj vypráví o životě muže (Jan Svěrák), který se od učitele, dostane přes nevydařenou zkoušku stát se pošťákem, která ho stála sádru, se dostal až do samoobsuhy k okénku pro vratku lahví. Bohužel i tu na konci musejí zavřít. Děj je velmi poutavý a dospělý člověk se u něho určitě nudit nebude. Chválím herecké obsazení a samotné výkony herců. Musíme film i přes vysokou cenu doporučit!Pro:
- Pěkný film
- Výborná role v podání pana Svěráka
- Poutavý příběh
- Spíše pro teenagery a dospělé
- Vyšší cena
Přidáno: 21. ledna 2010
Pan Svěrák opět nezklamal. Lidský, smutně veselý příběh stárnoucího učitele, jeho podezíravé a nechápající ženy, plný jeho erotických fantazií. Přestože se vlastně jedná o příběh, který jakoby nikde nezačínal ani nikde nekončil, nemá žádné velké rozuzlení, žádné převratné zvraty, přesto dokáže diváka vtáhnout do děje a prožívat vše společně s postavami. Opravdu pěkné.Pro:
- kvalitní příběh
- skvělá režie
- skvělé herecké výkony
Přidáno: 14. ledna 2010
Zdeněk Svěrák co by Josef Tkaloun , bývalý učitel , který se nehodlá smířit se stářím , si hledá brigádu až najde místo ve výkupu lahví , kde se Josef stává brigádníkem , bohužel později ho nahradí stroj pro výkup lahví a Josef přichází o práci a hledá si jinou brigádu , jak toto dopadne se podívejte sami.Pro:
- Režisérská dvojice otce a syna Svěrákových
- Chytlavý děj
- Zdeněk Svěrák
- Spíše pro dospělé
- -nic
Přidáno: 6. ledna 2010 (naposledy upraveno 30. ledna 2010)
No celkově lze říci že film není špatný,ale rozhodně mohl být lepší a to o hodně. herecké výkony jsou docela dobré ale scénař je doslova býdný. Prostě chybí šmrnc, nápad, humor. Místy jsem u filmu málem i usnul. Je pravda že mě celkov české filmy moc neberou, ale myslým že teno film dokazuje proč mě neberou. určitě bych nedoporučoval jako celovečerkák.Pro:
- Herecké obsazení
- Dějově dobrý nápad
- Hodně nudných dlouhých scém
- Horší zpracovaní dobrého nápadu
Přidáno: 30. září 2009 (naposledy upraveno 30. září 2009)
Povedený film z české dílny. Hvězdné české obsazení je samo o sobě velkým lákadlem na tento film a tudéž jsem neodolala a podívala se na něj. Svěrák zde udělal velký kus práce. Příběh je zajímavý, není přikrášlován aneb příběh o typickém českém člověku. Film je doprovázen lehkou satirou, která pobaví a člověk se zamyslí. Doporučila bych ho především dospělým lidem, mladší generace by zřejmě nemuseli vše správně pochopit a mohl by jim připadat nudný. Jinak oceňuji velmi povedený film.Pro:
- známí herci
Přidáno: 30. září 2009
Scénář Z deňka Svěraka i on sám v hlavní roli,prostě taková hořko sladká komedie z lidského života.Mě se tento film velmi líbil a byla jsem nadšená,chvilkové slabší momenty,zastíní posléze Svěrákovský humor.Ovšem ta scénka s balonem na konci,byla opravdu postavená na hlavu:D.Já se ráda určitě podívám znovu!Pro:
- -herecké obsazení
- -nic
- -někomu se to prostě nemusí líbit
Přidáno: 29. září 2009
Nejslabší scénář Zdeňka Svěráka, nejhorší postavou je otravný Tkaloun. Ale právě jeho dominance umožňuje vyniknout dalším příběhům v pozadí. Nosnou postavou je matka rodiny Daniely Kolářové, která je velmi nemluvná. Pevně doufám, že Zdeňku Svěrákovi už budou Vratné lahve stačit a nebude s Janem dále spolupracovat.Pro:
- postava pana herce - Zdeňka Svěráka
- slabý scénář
Přidáno: 9. září 2009
Typický film z dílen Svěráků.Pořád v průměru,ani ano ani ne.Někoho pobaví - zvláště mladé,ale mně 50tníkovi nic neřekne.Film točený podle každodenních situací,které znám z
okolí a všednho života mi nic neřeknou,snad jen to,že to tak bohužel chodí na tomto světě,ale k smíchu to není,spíše k politování.Dle mého trochu zbytečný film.
Pro:
- typický film Svěráka
- průměrný humor
Přidáno: 30. srpna 2009
Vratné láhve převážně se starším obsazení je film hlavně pro dospělé. Mladí ho buď nepochopí nebo se jim nebude líbit. Podle mého názoru nemá film žádný děj a odehrává se jen jedna časová linie. Nemá moc zápletek a nečekejte ani žádné zvraty. Je to film ze života, i když trochu prapodivného důchodce.Pro:
- Kvalitní český film
- Bez děje
- Pro dospělé
- Málo humoru
Přidáno: 30. srpna 2009
Na tento filmeček běželo mnoho reklam a do kina mě na každém kroku lákalo nespočet plakátů... A proto,když tuto komedii dávali v tevizi nemoha jsem nedívat... Ale mohu vám říci,že na to že ve filmu hraje mnoho skvělých herců tak film mne celkově mov nezaujal....Jistě že je v něm spousta vtipných okamžiků,ale mně a moje vrstevníku nezaujal... To ovšem nemohu říci o našem sousedovi (50let) ,který si film nemohl vynachválit a říkal,že se v hlavním hrdinovi "vidí"...Pro:
- Vtip
- Režie
- Herecké obsazení
- Pro starší generaci
Přidáno: 28. srpna 2009
Kvalitních komedií domácí produkce dnes aby pohledal. S o to větší radostí mohu říci, že Svěrákům se dílo povedlo.Příběh o stárnoucím učiteli, který hledá v životě na stará kolena trochu toho vzruchu a kterého neustále brzdí v rozletu jeho sarkastická a životem unavená manželka, si jistě najde příznivce nejen mezi adepty důchodového věku.Svěrák si coby odcházející učitel plní své sny a pracuje tam, kde si nejlépe popovídá - u výkupu lahví.Čas a technika jsou však neúprosné a našeho hrdinu má již brzy nahradit mechanický stroj...
Roztomilá komedie o vrtoších nás ješitných mužů pohladí na duši, speciální plus bych dal ještě za účast Macháčka, jako vždy bezchybného.
Pro:
- "Svérák production"
- Jirka Macháček
- pohodová příjemná komedie, která pohladí na duši
Proti:
- škarohlídi budou jistě vyčítat nepříliš akční děj a závěr
Přidáno: 27. srpna 2009
Velmi pěkně zpracovaná česká "komedie". Pan svěrák ať už starší či mladší odvedl skvělou práci. Myslím že mnoho lidí se v tomto filmu tak trochu "zhlédne". A jako další skvělá část filmu nesmí chybět výborná hudba. Na csfd.cz je tento film hodnocen na 78% procent což se určitě neshoduje s mým "verdiktem".Pro:
- Svěráci
- hudba
Přidáno: 27. srpna 2009
Zdenek Sverak to je proste kvalita. At jde o syna ci otce vzdy vime ze si proste najdeme v danem filmu to sve a usmevem nebudeme setrit, je to krasne a půvabne a hlavne jiste. Zdenek Sverak hraje se svym ledovym humorem starnouci muze ktery to jeste nechce zabalit, koneckonců velmi podobnych snimku natocil dosti. Timto filmem urcite nesahnete vedle, je opravdu povedeny.Pro:
- osoba Z.Sveraka
- vitpna komedie
Přidáno: 15. června 2009
Film pana režiséra Jana Svěráka, který byl natočen roku 2006 nemá chybu.Film je o skutečných lidech, kteří mají své sny, přání, tajemství,touhy.
V hlavních rolích můžeme vidět Zdeňka Svěráka, Danielu Kolářovou, Tatianu Vilhemovou, Pavla Landovského, Nelu Boudovou a další známé české osobnosti.
Film je z prostředí samoobsluhy, přesněji místa, kde se vrací láhve a hlavní postava je zde šťastná do doby, než výkup zruší a udělají automat.
Film je velice citlivý, humorný a nesmírně skutečný.
Každý si ve filmu můžeme najít svou vlastní roli.
Pro:
- -slavné osobnosti českého filmu
- -opravdový příběh
- -3 české lvi
- -putuje po celém světě
Přidáno: 2. března 2009
Cesky uspesny film vhlavnich roli se Zdenkem Sverakem.je to film k zamysleni ale take hlavne k pobaveni.Tento film dokazuje ze cesky humor jeden z nejlepsich na svete.Z.Sverak jakoz uz zvykli na humor z divadel jary cimrmana se snazi neupadnou do starsi vrsty lidi tedy duchodcu.hleda stale nove prace az najde praci v jednom obchode.Přidáno: 23. února 2009
Výborně natočený film od pana Svěráka.Je to obraz důchodového věku člověka, který se s tím jen tak nesmíří.Výborné obsazení tohoto filmu zaručuje kvalitní děj, který budete muset vidět aspoň několikrát zasebou. Moc pěkný film.Pro:
- + hvězdné obsazení
- + možná se v některé roli poznáte právě vy
- + tento film nemá nudné pasáže
Přidáno: 22. února 2009
Tento film je naprostá špička ve světě české kinematografie. Svěrákův osobitý a naprosto nezaměnitelný humor je cítit v každém záběru. Film je navíc obsazen špičkovými herci a zahrál si v něm hlavní roli sám pan Svěrák. Kdo tento úžasný film neviděl, měl by to okamžitě napravit a určitě nebude litovat ani jedné vteřiny takto stráveného času.Pro:
- zábavný film, špičkově obsazený
Přidáno: 21. února 2009
Třetí film ze "Svěrákovské trilogie" osloví převážně starší generace, ale i mladší si přijdou na své. Hořkosladká komedie o tom, že důchod nemusí nutně znamenat bačkory představuje stárnoucího učitele Tkalouna (Z. Svěrák), který po odchodu do důchodu zjistí, že sezení doma není nic pro něj a hledá novou práci. Manželkou (D. Kolářová) nepodporován leč neodrazen najde své nové místo v životě. A nejen v zaměstnání.Přidáno: 20. února 2009
Tak tento film jsem viděl nedávno. Docela mile mne překvapil. Výborně zvolené postavy v hlavních rolích Zdeněk Svěrák, Daniela Kolářová, Jiří Macháček.Nejraději tam mám právě Jiřího Macháčka v roli profesora ve škole, který pádí za dcerou Zdeňka svěráka Tatianou Vilhelmovou. Fakt se to povedlo a každá generace si tam to svoje najde.
Přidáno: 13. června 2008
Tak na tohle jsme vyrazili do kina, byli jsme po delší době velmi zvědaví co Zdeněk Svěrák se svým synem Janem dali po delší době opět dohromady. Film byl velmi zajímavý a bylo vidět , že je prostě ze život. Film je omuži , který právě vstouil dodůchodu a vymýšlí co bude dělat sedět doma se mu nechce. až se jednou dostane do obchodu za okýnko , kde se vracejí láhve a tam si to zamiluje.Přidáno: 28. května 2008
Tak tenhle český film se mi bohužel moc nelíbil. Možná to bude tím, že jsem spíš na americké atd.. a taky je to možná i pro starší, protože mě to opravdu moc nebavilo. Dospělí se ale určitě na 100% pobaví například jako moje mamka......................................................................Přidáno: 23. května 2008
S odstupem času se nemůžu zbavit pocitu, že ten film vznikl tak trochu pro klid v rodině a že jej právě dominance Zdeňka Svěráka sráží. I tak ale vynikající záminka k obnovení důvěry v český film díky herecké přirozenosti, lehkonohému řemeslu a vtipu , který kamufluje spíš depresivní životní moudra.Přidáno: 22. května 2008
skvělý český film poslední doby, ketrý vás dokáže dojmout, ale i rozesmátPro:
- duo Svěráků, což samo o sobě zaručuje skvělý film
- scéna s penisem
- scéna s Filipem Renčem - FR telefonuje a pan Tkaloun jde kolem něj, FR pozdraví někoho v telefonu a pan Tkaloun pozdraví FR, neboť si myslí, že zdravil jeho, a chválí ho za jeho slušnost
- občas se nudíte
Přidáno: 22. května 2008
Svěrákovský film - co dodat ...Pro:
- Jan Svěrák
- ocenění Český lev
- typicky svěrákovský film
- scéna s košem, kdy si pan Tkaloun myslí, že žákyně má jít vyhodit obal od sušenky do koše, zatímco její učitel má na mysli vyhodit soubor do koše v počítači :-D
- pro staré lidi
Proti:
- pád kola - je jasné na první pohled, že se jedná o figurinu a e o skutečného Tkalouna
Přidáno: 22. května 2008
Inspirací k napsání scénáře byl Zdeňku Svěrákovi skutečný starý pán, k němuž chodil vracet láhve. Nechápu, jak někdo mohl napsat, že scéna, kdy si paní Tkalounová zaškrtává, že se bude dívat na Kolju, je blbá, mně to naopak přišlo vtipné a geniální.Pro:
- skvělý herecký výkon pana Svěráka
- odkazy na předšlé filmy, v nichž učinkoval Jan Svěrák nebo které natočil jeho syn
Proti:
- někdy se zdá, že film je pouze pro staré, kteří jsou znuděni svým životem
Zobrazuji 1 - 42 ze 42 recenzí