Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

Počátek

Přidat recenzi

akční - Blu-Ray

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) je zkušený zloděj, absolutní špička v nebezpečném umění extrakce: krádeže cenných tajemství z hloubi podvědomí během snění, kdy je mysl... více »

Kde koupit

• Video (0)

Přidáno: 15. února 2012

Doporučuje produkt
  • super film

nejlepší film roku 2010...

Přidáno: 16. září 2011

Zakoupeno v POPRON.cz

neobjednala jsem, ale znám z kina

Přidáno: 12. září 2011

Zakoupeno v POPRON.cz

• Skvělý dárek pro náročnějšího diváka

Nutí k zamyšlením nad způsobem života a jeho prožívání

• Ano (1)
jordy

začátečník

jordy

Přidáno: 10. května 2011

• skvělý příběh
  • těžší na pochopení ale po pochopení člověk zjistí genialitu příběhu
  • cena
  • pro někoho dlouho nepochopitelné,mi to trvalo asi hodinu

Skvěle zfilmované, a hodně dobře popisované, je vidět že režisér i herci vydali ze sebe maximum. Skvělé role i obsazení láká ke zhlédnutí tohoto filmu již ne s Titanicovou hvězdou, ale hvězdou Počátku. Samotná problematika snů je takto skvěle řešena a tvoří jistou genialitu, nad kterou člověk jistě musí dlouho hloubat. Myslím, že ji doporučuji všem, kterým se neztrácí půda pod nohama a že je vhodný od 15 let, není tam nic z erotiky, co by šlo zakázat,jen myslím, že logika celého příběhu může dětem ještě unikat,matrix je jednodušší na pochopení,tohle je zase v jiném směru jednodušší. Každý z herců vytvořil skvělou roli. Příběh samotný nás zavede do snů, a možnosti se sny pracovat, tvářit je a tvořit svět, ve kterém si vládneme, tvoříme a ovládáme…

lenikoh

lenikoh

Přidáno: 29. dubna 2011

mně se moc líbil tenhle film a hrozně jsem smutný z toho, že nedostal oscara... já to vůbec nechápu. Moc originálná nápad a taky vizuálne byl pefektně udělán. Líbil se mi taky děj filmu a herci byli perfektní... dokonalý film...

Jonash

• Audio-vizuální zpracování
  • Střih
  • Poslední záběr filmu
  • Občas trochu nepřehledné
  • Nedomyšlené snové roviny (nesedí časově)
  • Pro naprosté pochopení děje nutno vidět vícekrát

Jeden z těch nejlepších filmů loňského roku, se vždy úžasným Leonardem Di Capriem. Ve sci-fi žánru rozhodně patří k jeho vrcholům.

dobirkamobil.cz

odborník

dobirkamobil.cz

Přidáno: 28. března 2011

• nápadité
  • vtáhne Vás do děje
  • herecké výkony
  • konec (subjektivně - nelíbil se)

Skvělý film, který určitě není vhodný na usínání, ač sen je jeho podstatnou částí. Film, který má spád, který Vás donutí přemýšlet, navíc výborné herecké výkony dávají filmu další rozměr.
Film zpracovává zajímavou myšlenku - problematiku snů, je možné sny ovládat, ukrást tajné informace či desinformaci do mozku vložit?
Film určený především pro náročnější diváky a rozhodně se nejedná o odpočinkový příběh. Děj je napínavý, vtáhne Vás dovnitř sebe a aniž byste chtěli, najednou se zamýšlíte nad tím, jak prožíváte své vlastní sny.
Konec mě maličko zklamal, neodpovídal mé představě, ale i to může být v konečném důsledku plus.
Při sledování tohoto filmu se mi vybavil jiný - Hezký sny, film, který ukazuje, jak žít sen je daleko přitažlivější než realitu, že ovládat sny je jednodušší než by se zdálo...

Tomáš Svoboda

Tomáš Svoboda

Přidáno: 17. ledna 2011

• Film, který většinou nepochopíte napoprvé
  • Skvělý režisér Christopher Nolan
  • Promyšlený scénář
  • Všechno vám dojde až na konci filmu
  • Nic

Skvěle natočený a nadupaný film. Jednoznačně nejlepší film loňského roku.
Je to první film, na kterém jsem byl v kině dvakrát. Musel jsem ho vidět znovu, protože mi úplně poprvé nedocházely všechny souvislosti. Viděl jsem ho i potřetí doma a zase jsem na něm objevil něco nového.
Režisér takových skvostů jako Memento, Dokonalý trik nebo Temného rytíře Christopher Nolan se opět vytasil s mimořádným filmem. Už teď čekám s napětím na pokračování Temného rytíře.
Scénář je jako sládačka a budete mít problém si ji sestavit dohromady. Těch informací je tolik, že to nemůžete všechno vstřebat napoprvé.
Film graduje do poslední chvíle a na konci se vám tato neuvěřitelná mozaika složí dohromady.

lemurek80

lemurek80

Přidáno: 8. ledna 2011

• napínavý příběh
  • nevídané akční scény
  • skvělá hudba
  • první hodina je dost zamotaná

Tento dlouho očekávaný film režiséra zatím posledního Batmana Christopher Nolana se podle mě opravdu povedl.

Podle informací z netu se režisér na tento film připravoval posledních deset let a tak dlouhá práce se projevila dokonale napsaným příběhem,který místy prolíná až 4 úrovně děje se stejným postavami.

O ději filmu se nemá smysl rozepisovat,chtěl bych jen upozornit na vynikající hudbu která skvěle doplňuje děj a zvukové efekty v akčních scénách.tohle se tentokrát Zimmermanovi opravdu povedlo.

Nečekejte od filmu přehnané efekty,vlastně všechny jsou v trailerech.ale co je potřeba podtrhnout je nevídaná akční scéna zápasu v nulové gravitaci...docela by m zajímal dokument o tom jak tento trik Nolan zvládl.

Herecké výkony jsou dobré...DiCaprio exceluje,ale mladá pomocnice mi pišla hodně nepřesvědčivá.

Každopádně pokud máte rádi Matrix určitě musíte vidět i tohle.
podle mě je to film destiletí...

Jardaaliasneli13

Jardaaliasneli13

Přidáno: 29. prosince 2010

• velmi povedený námět
  • skvělé herecké obsazení
  • dobré bonusy na DVD
  • film vás zaujme a donutí k přemýšlení
  • dabing
  • pro někoho složité
  • nepříliš zajímavý úvod

Velmi kladně hodnocený film, kritici jej převážně chválili a konečně vyšel na DVD - tedy již s českým dabingem.
Film Počátek je celkem složitý, myslím děj. Ani vám ho nechci nějak moc naznačovat, přece si film koupíte, aby jste si ho shlédli sami. Jde jen o to, že ve filmu se hodně hlavní děj motá ve snech. Snění a v něm se život a veškeré věci vlastně odehrávají stejně tak, jako v normálním životě, akorát to jde trošku lépe naprogramovat.
Chtěl jsem jen říct, že námět filmu a děj je velmi originální, velmi zábavný a pro lidi, kteří rádi přemýšlejí a pohybují se rádi ve světě fantazie, svět velmi originální.
Herecké obsazení (Leo DiCaprio) v tomto filmu docela exceluje a celkově i ostatná herci předvádějí skvělé výkony.
Osobně se mi film velmi líbil, delší dobu jsem ho měl v paměti a rozhodně se k němu v brzké době vrátím. Jinak na DVD i bonusy, které vás možná překvapí. Víc nenaznačím... :-)

• Ano (2)

• Netradiční pojetí
  • Napínavý děj
  • Vizuální efekty
  • Cena DVD média
  • Příběh mi přišel moc přehnaný

Na film Počátek jsem se velmi těšil, ale mé reakce na toto dílo jsou poněkud rozporuplné. Ve filmu jde o to, že hlavní hrdina Leonardo DiCaprio se dokáže vloupat lidem do jejich snu a ukrást jim jejich myšlenku. Zápletka filmu je v tom, že hlavní hrdina musí "vnuknout" myšlenku synovi zámožné společnosti, aby po umírajícím otci prodal jeho podnik a právě zde jsem začal mít s filmem problém. Bral bych, že se dokáží "vloupat" člověku do snu, ale to že se DiCaprio a jeho skupina ještě několikrát "uspí" ve snu mi přijde už značně přehnané. Film doprovází dramatická a povedená hudba. Trošku jsem také postrádal více efektů, protože z uvedeného traileru to vypadalo, že jich bude více. Nicméně je to trochu více přehnaný trhák a u filmu jsem se rozhodně nenudil. Doporučuji.

• Ne (4)

Přidáno: 2. prosince 2010

Zakoupeno v POPRON.cz

• Super film, při kterém téměř nedýcháte
  • Nic

Opravdu stojí za to tento film vidět

Zobrazuji 1 - 12 ze 12 recenzí