Mrazík
DVD Mrazík Legendární ruská pohádka o pracovité Nastěnce, statečném, ale samolibém Ivanovi a lásce, která si poradí se zlou macechou stejně jako s mrazivým kouzlem berly Mrazilky.... více »
od 48 Kč
- Pozitivní (12) |
- Kritické (2) |
- Odborné (0) |
- Video (0)
- klasická stará ruská pohádka
- nostalgie
- dobré hlášky
- je vhodná pro vánoční období
- humor
- takové přezdobené
- takové trochu přehnané
- není to můj vkus
- sice je vhodná pro vánoční období, ale všeho moc škodí
Když jsem viděla tuto pohádku poprvé, tak to bych ji hodnotila určitě hodně kladně. To jsem ji viděla sice povinně, ale ráda ještě se základní školou v kině. Všem se nám pohádka líbila, ale to jsme byly ještě děti a bylo to úplně něco nového. A dost se lišila od nám známých pohádek. Jenže ji hodnotím v současnosti. Od té doby ji dávali už hodněkrát v televizi, nejdřív jsem byla vždy ráda a těšila se na ni - a to jsem ji v televizi viděla černobíle tehdy, což jí skutečně i ubere. Pak ještě jsem ji pustila v televizi dceři, když byla malá, prostě pohádky, dcera už je velká a mně už se teď ta pohádka nelíbí, dceři také ne, takže už ji ve vánočním obodbí záměrně nepouštíme. Doporučuji ji hlavně dětem, které ji neviděly, nebo ji viděly třeba jednou. Já už se této pohádce spíš vyhýbám, ale poprvně a podruhé a tak se mi líbila.
- Klasická vánoční pohádka
- Skvělé kostýmy a herci
- Výborná cena DVD média
- Škoda že film není v lepší video kvalitě
Mrazík je klasika, hlavně o Vánocích nebo třeba o Silvestrovském večeru. Hlášky z tohoto filmu jsou již velmi zažité a já osobně Mrazíka zkouknu vždycky znovu moc rád. V samotném ději filmové pohádkové scény jde vlastně o to, že Ivánek se vydá do světa. Je ovšem nafoukaný a sobecký a proto mu štěstí (tedy spíš dědeček hříbeček) nepřeje. Užasná romanitá krajina Ruska a také pestré tradiční ruské oděvy budou přímo lahodit Vašemu oku. Nastěnka je velmi hodná avšak nevlastní matkou a také sestrou týraná dcerka. Je velmi hezká a Ivánek se do ní zamiluje. Nešťasnou náhodou, teda spíš naschvál baba jaga svou lstí zapříčiní, že se Nastěnka dotkne Mrazíkovi berly mrazilky a tím zamrzne. Ivánek ji však polibkem a svojí láskou vysvobodí a je vystrojena veliká svatba. Tuto pohádku mohu všem jen doporučit.
- super klasika
- pro děti i dospělé
- skvěle zahrané
- skvělá cena
Skvělý film, dokonalá pohádka, úžasný příběh. Kdo by neznal Mrazíka, ten jakoby nežil. Již vychází v novém vydání, které je více kolorované. Příběh určitě každý zná, vypráví o mladíkovi jménem Ivan, který se vydal do světa... Pohádka je perfektně zahraná, každým rokem ji vidím v televizi kolem Vánoc, tak proč si ji nepořídit i domů do svého přehrávače.
- Krásná ruská pohádka
- velmi pěkně zahraná
- Poutavý děj
- Pěkná cena
Pohádku "mrazík" zná snad každý. Příběh vypráví o tom jak se Ivan vydá do světa ale je velmi sebejistný a pyšný, to se však změní po zamilování se do krásné a milé Nastěnky, která žije se svým tatínkem macechou a dcerou Marfušou. Neplechu dělá také zlá ježibaba. Pohádka však nakonec končí pěkně a Ivan s Nasťou mají krásnou bohatou svatbu. Pohádka upoutá jak dospělé tak i děti a je za pěknou cenu. Dávám 100% a doporučuji!
- krasna pohadka
- opravdova klasika
- cena disku
Historicka klasika pohadek, ac ruska tak v cesku obrovsky popularni a nesmrtelna. Vanoce bez Mrazika jako by nebyly. Vim ze je to v tv ale preci jenom, nemusi se vam hodit dany cas. A proc riskovat ze jej neuvidite?Za cenu 49kc je to jasne zadarmo, zde vubec nevaham, kultovni zalezitost s nesmrtelnymi vykony a dnes uz i hlaskami.
- Klasika
- Přílišné ruské zdobení(kroje,líčení,..)
- Ošklivé až strašidelné scény(Ivan se promění v medvěda,...)
Snad každý alespon jednou viděl či něco slyšel o ruské pohádce Mrazík. A aby také ne vždyt je to jedna z nejsledovanějších Vánočních pohádek!
Já sama jsem jí také viděla minimálně 5x,ale zase tolik mě nenatchla. Spoustě lidí se opravdu líbí a nemůžou si jí vynachválit,ale mně se nikdy nezamlouvali použité výrazy, strašidelné scény či přílišné ruské zdobení. Proto dávám pouze 60%.
- klasika
- zábava pro celou rodinu
Klasika, bez které si neumím představit Vánoční svátky. Na DVD to nemám, protože k tomuhle filmu prostě patří ta pohodová sváteční atmosféra a každý rok to dávají minimálně na jedné televizi. Naprosto skvělá pohádka u které se pobavíte. O hodné a pracovité Nastěnce, kterou macecha vyhnala a o Ivánkovi , který se ji vydal hledat, ale díky loupežníků a ježibabě to neměl tak jednoduché.
Tak tohle je pohádka, bez které si vůbec neumím představit Vánoce. Baba jaga , Mrazík, nebo Marfuša, která je strašně legrační a blbá. A samozřejmě nesmí chybět nastěnka a ze začátku docela namyšlený Ivan. Ale je to pohádka, takže dobře končí, tak jak má. Tohle je hrozná pohodovka , když máte klídek a vždy se nasmějete.
Kdo by neznal krásnou pohádku Mrazík? Je to sranda a zase sranda....dobrá je marfuša, která tu pohádku tak trochu vyzdobila....No nic, mrazíka asi všichni znáte, takže k tou ani není co dodat......Pohádka už mi sice připadá divná, možná to bude tím, že jsem to viděla několikrát............................
Zobrazuji 1 - 14 ze 14 recenzí