Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

Matrix

Přidat recenzi

sci-fi - DVD

Představte si, že vaše realita je jen iluzí a vaše nejtemnější noční můry jsou ve skutečnosti pravdivé. Představte si, že vaše současnost je vlastně minulostí a to budoucí se... více »

Kde koupit

• Režie
  • Děj
  • Scénář
  • Nic

Tento film je kultovní ikonou jak po stránce vizuálních efektů tak i po dějové stránce. Vemte si v kolika filmech byl už napodobován tzv. Bullet Time. Matrix je a bude jen jeden. Když pominu další dvě nepříliš povedená pokračovaní, tak si tento film právem zaslouží místo na vrcholu světových žebříčků. Must see!

lelikoh

• efekty
  • námět
  • herci
  • vůbec nic

najlepšia klasika. kdo tenhle film neviděl, tak neviděl nic. Viděl jsem ho ještě když jsem byl mladší a byla to pořádnáí pecka. Od ty dfoby se na matrix podívám každž rok. Je to prostem prelomový film. Nikdy předtím ještě neudělali nic podobnžho. Já jsem zatím nepoznal nikoho, komu by se tenhle film nelíbil

Přidáno: 18. listopadu 2010

(Upraveno 18. listopadu 2010)

• velmydobre
  • nevyhoda je to že to nejde stahnout

no nic moc

Ověřený zákazník Aukro.cz

Přidáno: 16. září 2010

Zakoupeno v Aukro.cz

• Fajn spolupráce, žádný problém, doporučuji.

Peter Griffin

Peter Griffin

Přidáno: 7. května 2010

• Originální myšlenka
  • Skvělý soundtrack

Film Matrix je naprostým trhákem své doby. Svými efekty, scénářem kamerou prostě vším si v roce 1999 vydobyl respekt kritiků na celém světě. Film Vás přitáhne už samotnou hudbou, nápadem a tajemnou atmosférou. Nic podobného předtím nebylo natočeno a tak jsem poprvé nevěděl, co mám od filmu očekávat. Abych se přiznal, tak napoprvé jsem neporozuměl celému filmu, nevěděl jsem, kdy jsou hrdinové v matrixu a kdy se jedná o ealný život. Film začíná podobně jako všechny ostatní tj. skvělou akcí, kdy Trinity zabije několik policistů a následně unikne spoustě agentů. Myslím, že v dnešní době je velice málo lidí, kteří Matrix neviděli, film s vyvoleným Neem, ztvárněným Keenem Reevsem. Matrix je plný akce, zbraní, střílení epické hudby, napětí..
Nemá cenu popisovat děj celého filmu, to se musí vidět ;)

eli

eli

Přidáno: 3. května 2010

• Otevřená myšlenka poznání pravdy kolem nás
  • Ve své době fenomén, pomocí kterého mohli bratři Wašo. táhnout masy fanoušků k jejich zisku
  • Pro vyvoleného se mohla napsat hezčí partnerka než Trinity:(

Také někdy míváte ten pocit, že tak úplně nejste tam kde právě stojíte? Že si sváma jen někdo hraje? A kdyby tak kdo, bůh,stvořitel? Nebylo by to celé až moc jednoduché svádět vše na imaginární bytost, která od samého počátku slouží církvy k ovládání hloupější části lidstva? Odpovědí autora Matrixu je technologie. Naše vlastní technologie, kterou jsme tak přiblížily dokonalosti až nad námi převzala kontrolu. Myšlenka která varuje né před nebezpečně rychlým zdokonalováním, ale před perfekcionismem jako takovým. Tento film by měl tedy nepochybně shlédnout každý nekonzervativní člověk, který touží poznat hořkou pravdu za vším kolem něj.

kriol

kriol

Přidáno: 31. ledna 2010

• Velmi kvalitní a revoluční efekty
  • Super děj, který se jen tak nevidí
  • velmi kvalitní scénář
  • nic

No ten kdo neviděl Matrix, tak ten jakoby nebyl. Jako žena musím uznat, že mě tento film až tak moc neoslovil, ale chápu ostatní, že jsou z něho celý paf. I já dokážu ocenit jeho kvality a hlavně super nevídaný nápad, který tu dlouho nebyl. Určitě ho zhlédněte.

goorki

goorki

Přidáno: 30. ledna 2010

• Super nápad
  • Super zpracování
  • vynikající herecké výkony
  • nic postatného

Vynikající film, co víc k němu říci. Revoluční nápad i zpracování. No prostě paráda. ti co to neviděli at se na to podívají a ti co to už viděli tak se na to taky rádi podívají. první díl je z celé série nejlepší a má nejvíce zajímavého děje. Když jsem se na to díval s titulkami tak jsem místy děj ani moc nepochopil. Ale určitě za to stojí!!!

Thorg

Thorg

Přidáno: 29. září 2009

• perfektní akce

Určitě jeden z nejlepších Sci-fi co znám. Metrix byl ve své době naprostou bombou mezi filmy. Vizuální efekty a celkový styling je úžasný. Například střílecí scéna v hale mezi sloupy je určitě jednou z těch nezapomenutelných. Tento film se stal předmětem a hlavně podmětem pro natočení spousty dalších filmů, myslím si však, že bez úspěchu.

Micik

Micik

Přidáno: 27. září 2009

• -kultovní scifi
  • -baječne herecke obsazení
  • -někomu muže trvat dele než to pochopí

Matrix mě prostě dostal,vyborne sci-fi,perfekní Keanu Reeaves,jeho nezapomenutelný,černý kabát a černe sluneční brýle,hlašky rozhodni se ,kterou pilulku si vezmeš červenou,nebo modrou...,suprova technika bojoveho umění,vynikajicí Carii V.Moss jako Trinitty,budete jen napjatě čekat co bude dal.Tento film je muj oblíbený.

• Ano (3)

• akce
  • triky
  • obsazení
  • hudba

Skvělý dobrodružný film - a to uznávám i když nemám dobrodružné filmy zrovna v lásce.
Když jsem ho viděla poprvé, dostal mě do kolen.
Skvělá hudba, skvělé triky, skvěle natočené akční scény a skvěle a opravdu úžasně vybrané obsazení do hlavních rolí.
Rozhodně tento film doporučuji, kdo neviděl, neví o co přichází :-).

lumpalena

lumpalena

Přidáno: 26. září 2009

(Upraveno 30. září 2009)

• pro mně jednoznačně hudba
  • vizuální efekty
  • bez výhrad

Matrix má své fandy i odpůrce, já patřím mezi neutrály, kterým se film líbil, ale blázen do něj nejsem a ani jsem si nepořizovala po shlédnutí dlouhý kabát nebo sluneční brýle. Je to akční scifi zpracovávající tématiku virtuální reality, konečně žádní slizáci a příšerky. Počítačový expert Neo dostane záhadný e-mail a je kontaktován krásnou Trinity, aby se vydal pátrat po tom, co je to Matrix. Neo je vyvoleným, proto se taky jmenuje Neo, protože přeskládaná písmenka značí ´´One´´. Film je plný vizuálních efektů, hodně profláknutá je kung fu scéna, která mně osobně moc neohromila. Je to film o tápání, jestli jsem v tom normálním nebo v jiném světě. Co se mi hodně líbí je hudba Matrixu, CD se soundtrackem mohu klidně poslouchat i po těch letech.

• Ano (3)
Wavefuck

Wavefuck

Přidáno: 19. září 2009

(Upraveno 30. září 2009)

• Obsaazení
  • Nic

Perfektní herci, perfektní film, perfektní bojové uměníPerfektní herci, perfektní film, perfektní bojové uměníPerfektní herci, perfektní film, perfektní bojové uměníPerfektní herci, perfektní film, perfektní bojové uměníPerfektní herci, perfektní film, perfektní bojové uměníPerfektní herci, perfektní film, perfektní bojové uměníPerfektní herci, perfektní film, perfektní bojové uměníPerfektní herci, perfektní film, perfektní bojové uměníPerfektní herci, perfektní film, perfektní bojové umění

• Ne (4)
Al_Bunda

Al_Bunda

Přidáno: 18. září 2009

• Kweanu Reeves
  • neotřelý nápad
  • až příliš překombinované

Dnes již kultovní série vzbudila svého času řadu rozporuplných reakcí. Žánr science - fiction není pro každého, navíc téma typu "jsem jen soubor dat vložených do počítače a která realita je ta opravdová" pro běžného diváka balancuje na velmi tenkém laně vkusu a nestravitelného nesmyslu.
Vítězství se dočkala vkusnější polovina a snímek se stal hitem.
A o čem že to vlastně je? Keanu Reeves se jednoho dne probudí s pocitem, že žije v jakési odlišné, počítačové realitě a že svět už nikdy nebude takový jako dřív. Jeho podezření se brzy potvrdí. Bude však Reeeves skutečně Vyvolený?
Hlavní star v trikově nápaditě podívané je již zmíněný Reeves, ostatní herci mu pouze více či méně zdařile sekundují.
U hodnocení sám balancuji ve velmi širokém spektru od dost dobré až po nesmysl, je to zkrátka film, na který musíte mít náladu.
50%.

• Ne (3)