Já, robot
sci-fi - 2004
Český název Já, robot Orig. název I, Robot Rok výroby 2004 Žánr Sci-Fi / Thriller / Akční Délka 114 minut (1:54) Režie Alex Proyas Hrají Will Smith, Bridget...více »
Jak hodnotíte produkt?
Recenze Já, robot
Přidáno: včera, 20:49
Skvělý výkon herce Willa Smitha,který byl v roli hlavního hrdiny.Popravdě film jsem sice viděla,ale je to dlouhá doba.Něco málo si ještě pamatuji,ale vím že se mi tento film líbil jen jako taková ta zábava při večerní nudě.Myslím tím průměr a né to dívat se povečerech na filmy či seriály tipu Ordinace v růžové zahradě a jiné.Co dodat doporučuji hlavně pánům a chlapcům.U dívek si možná film také prosadí svou,ale musíte snášet to že je film nereálný tzn.Sci-fi a že je film akční.To znamená bojový.
To už bude asi z mé strany recenze vše..jen chci dodat,pro ženy mimochodem že Will Smith je opravdu simpaťák.
Děkuji za chvíle strávené čtením mé recenze a doufám že vám něco moje recenze přinesla,nebó aspoň jestli se vám líbila.
Pro:
- - dobrý výkon hlavního hrdiny Willa Smitha
- - sci-fi je to opravdu dobré,nikdy by mě takový děj nenapadl
Proti:
- - nevím,neuvědomuji si jestli na tom byla nějaká konkrétní chyba
Přidáno: 8. března 2010 (naposledy upraveno 8. března 2010)
Výborný výkon Willa Smithe v hlavní roli akčního sci-fi, který je inspirován sbírkou krátkých povídek Isaaca Asimova. Jeho knihy se poslední léta začínají natáčet a co film, to skvost. Tento film se odehrává v budoucnosti roku 2035, v níž má téměř každý doma robota pomocníka. Všichni lidé jim důvěřují kvůli Asimovových 3 zákonům robotiky. Ale paranoidní detektiv Del Spooner (Will Smith) jim nevěří, má za to že roboti nemohou myslet racionálně, pouze dle naprogramování a statistik. Kvůli vraždě ve společnosti, jež tyto roboty vyrábí se rozjíždí vyšetřování kolem robotů. S každým dalším krokem detektiva Spoonera se spouští reakce hlavního mozku robotů. Ten nechce aby mu bylo zabráněno v jeho plánu a proto se ho nejednou snaží odstranit. No prostě super filme. Určo koukněte!!Pro:
- - akční od začátku dokonce, takže žádná nuda
- - skvělý efekty a zápletka
- - no to rozhodně nic
Přidáno: 3. března 2010 (naposledy upraveno 8. března 2010)
Tenhle film jsem viděla nedávno podruhé a musím se přiznat, že jsem si ho napoprvé moc nezapamatovala. O to více mne při sledování v televizi překvapil a nadchl. Willa Smithe mám docela ráda, ale nutno říci, že od dob Mužů v Černém ušel dlouhou hereckou cestu a v tomhle filmu v hlavní roli doslova exceluje. Téma vzpoury robotů je sice poměrně ohrané, ale zde si k němu autor scénáře přidavá dost navíc, aby film pobavil.Pro:
- Silný příběh, který rozhodně nenudí
- Sympatický hlavní hrdina
- Pěkně udělané zvláštní efekty
- Zajímavá zápletka, kdy do takřka poslední scény nevíte, kdo tahá v pozadí za nitky a jak to všechno dopadne
- Hezky udělané akční scény, kterých je film plný
Proti:
- Některé scény jsou až trošku "moc" a těžko uvěřitelné, že by z podobných situací hlavní hrdina vyklouzl jen s drobnými škrábanci na obličeji
Přidáno: 18. února 2010
Jsem fanoušek sci-fi filmů a ti, kteří jsou na tom podobně jako já, si musí tento film pustit. Spousty efektů, scén s roboty a dobré herecké výkony. Film se mi líbil ze všech stran. Také tam hrajě dobrý a známý herec a to také filmu přidá na sledovatelnosti. Je jedno kde ho uvidíte a kdy. Bude se vám líbit a budete ho moci doporučit všem svým přátelům.Pro:
- Výborný děj
- Film vás pohltí
- Dobré efekty a herecké výkony
- Žádné nudné okamžiky
Přidáno: 17. února 2010
Přidáno: 7. února 2010
tento film je plný robotů, kteří se řídí třemi známími zákony robotyky, ale je tu jeden robot který se zákonama neřídí a zabil svého stvořitele, hlavní hrdina, který má robotickou paži(mnohokrat mu zachrání život) rozkrývá tajemství proč tento robot e neřídí zákony a průběžně zjišťuje že od zacátku je všechno jinak.Pro:
- dech beroucí efekty
- kvalitně zpracovaný příběh
- pohled nad možnou budoucnost
- krásné auta budoucnosti
- potěcha pro oko
Přidáno: 4. února 2010
Přidáno: 3. února 2010
Já robot je jedne z nejlépe propracovaných filmů co se týče budoucnosti je velmi zajímavý.Naprosto fascynující části filmu a zapeklité hlavolamy v podobě co naznačil doktor co pracoval na projektu vyšetřovateli. Nejlepší část je při spouře robotů. Film má oproti jakímkolov jiným velmi originální děj.Na můj vkus se film velice povedl a v tom případě mi nic nebrání abych vám ho mohl doporuči.
S pozdravem cxdr
Pro:
- Sci-fi,akční
- Skvěle vymyšlená budoucnost
- skvěle propracování robotů
- Zajímavý děj
- nádherné superschopnosti robota
Přidáno: 31. ledna 2010
Pokud Vás zajímá jakpak to asi bude vypadat v budoucnosti, doporučuju mrknout na tehle originální a akční sci-fi s Willem Smithem. V budoucnsti, kdy lidem začínají téměř ve všem pomáhat roboti se stane v robotické společnosti vražda. Roboti se spiknou a proti nim stojí Will Smith. Vřele doporučuji.Pro:
- Sci-fi
- Originální film
- Akce a napětí
- Vůbec nic jsem nenašel
Přidáno: 29. ledna 2010
Já robot vypráví o muži která pracuje u policie a neveří robotům kterých na na planetě zemi hodně protože je budoucnost a každý je využívá jako osobní sluchy.Povedený akční film s humorem ale i chvlemi k zamyšelní mohu doporučit !Pro:
- jedinečný děj
- výborné efekty s roboty
- výborně zpracovaná budoucnost
- horší závěr filmu
Přidáno: 28. ledna 2010
Pěkný film, který se mi moc líbil. Celkově mám ráda sci-fi se zajímavými náměty. Ve filmu se vyvíjí nový typ robota, který má pomáhat lidem, jak to tak bývá, tak čím lidštější uvažování má, tím je náchylnější na kolizi, která nakonec nastane...Pro:
- hezký film s futuristickým námětem
- Will Smith
- super cena za BRD
- chvílemi fakt strašidelné
Přidáno: 21. ledna 2010
Přestože herecké výkony některých herců bych hodnotil jako průměrné, v celkovém dojmu je film velice povedený. Futuristické vozy i design robotů, vše velice povedené. Na uvedení jsem čekal s napětím, dílo jsem již znal, tak jsem věděl, že zfilmováním se dá hodně získat ale i ztratit. Naštěstí se vše tvůrcům povedlo takřka dokonale.Pro:
- Kvalitní zpracování slavného díla
- Perfektní efekty a animace
Přidáno: 13. ledna 2010 (naposledy upraveno 21. ledna 2010)
Příběh se odehrává v době kdy nám lidem pomáhají v různých pracech roboti. Ale mohou se roboti spiknoout? Co když jeden z nich zabije jejich tvůrce? Will smith se snaží pravdě přijít na kloub a málem při tom příjde o život. Film doporučuji všem co mají rádi scifi a propracované scényPro:
- propracované akční scény
Přidáno: 11. ledna 2010 (naposledy upraveno 11. ledna 2010)
Komu by se nelíbilo mít doma robota , která za vás udělá veškerou práci a vy nemusíte ani hnout prstem.. to asi všem , ale až do té doby než by vypukla vzpoura a roboti by přestali poslouchat lidi , film pochází z budoucnosti a hlavní roli si v něm zahrál Will Smith ..Pro:
- Skvělé efekty
- Výborný herec Will Smith
- Dobrý soundtrack
Přidáno: 6. ledna 2010 (naposledy upraveno 22. ledna 2010)
Pro milovníky sci-fi určitě zase jeden výpravný film, který pobaví, možná se k němu budete i vracet, ale to nesmíte číst předlohu, jinak robotci byli dost designově zajímaví, ale doma bych je nechtěla nikdy...Pro:
- sci-fi
- skvělý výkon Willa Smitha
- zajímavý design robotů
- lepší je kniha
- málo překvapivého děje
Přidáno: 6. ledna 2010 (naposledy upraveno 30. ledna 2010)
Velmi zajímavý snímek, poprvé jsem ho viděl v kině a od té doby jsem ho viděl asi 5x a musím říct že je to dobrý. Zajímavý nápad, zajímavé ztvárnění, no není mu co moc vytknout. Nudit se nebudete. Herci předvádějí slušný výkon, jen scénář mohl trochu přidat,né že by byl špatný ale místy trochu předvídatelný a chybí mu trochu důvtipu. Jinak určitě doporučuji.Pro:
- Zajimávý nápad
- Dobré efekty
Proti:
- scénář mohl být lepší(né že by byla špatný)
Přidáno: 26. září 2009 (naposledy upraveno 30. září 2009)
Film z budoucnosti a robotech a vstazích mezi nimi a lidmi.Film z budoucnosti a robotech a vstazích mezi nimi a lidmi.Film z budoucnosti a robotech a vstazích mezi nimi a lidmi.Film z budoucnosti a robotech a vstazích mezi nimi a lidmi.Film z budoucnosti a robotech a vstazích mezi nimi a lidmi.Film z budoucnosti a robotech a vstazích mezi nimi a lidmi.Film z budoucnosti a robotech a vstazích mezi nimi a lidmi.Film z budoucnosti a robotech a vstazích mezi nimi a lidmi.Film z budoucnosti a robotech a vstazích mezi nimi a lidmi.Přidáno: 20. června 2009
Jednoznačné plus tohoto díla, velmi jasně ukazuje, možný scénář našeho lidského zániku. Také ukazuje na problematiku toho, že se lidstvo samo žene a to rychlostí světla do vlastní záhuby a je ochotné pro to udělat vše. Nakonec kolem a kolem, je to asi jediná věc, kterou umíme ze všeho nejlépe. Ničit, likvidovat, hubit.Will Smith je zde považován za vynikajícího doktora genetiky, ale jako vždy, dojde k malé zradě. Ta ale stojí spousty lidských životů. Jak jinak. Jakmile se do toho vloží armáda, stojí to za nic a to i v praxi. Kolikrát nám ještě autoři podobných děl, předloží zcela prostý fakt a návod na sebedestrukci, uměle vyhnaný naší leností, sobeckostí, hamižností a nenasytností, než ke dni "D" doopravdy dojde ??
Nástroj, který autor filmu zvolil je poměrně dosti nadčasový, ale naprosto jednoduchý. Triky jsou absolutně perfektní, ale to už začíná být jakýmsi standardem, pokud má být dílo alespoň trochu úspěšné. Dějová linie úžasně ladí a nenechá Vás na pochybách. Film na mě nechal veliký dojem a už se chystám psát recenzi na díl druhý s názvem "Já, Legenda". Problematika podobná, Will Smith tam je také a šťávu to také má.
Parádní bonusy u obou dílů musím pochválit. Nespokojili se totiž pouze s trailery a žvaněním režiséra v jednosměrném záběru.
Pro:
- Nadčasové ale trefné
- Napínavé
- Trikově povedené
- Will Smith
Přidáno: 20. února 2009
u tohoto film jsem byl nadmiru spokojen nebyl nejak preplacan zbytecnymi akcemi!rozhodne dobry film dej mozna trosku usmevny (stereotip)
ale to ktomu patri !
a kdyz jsi ho jeste sezenete na BLUREY tak pak nema skutecne chybu oslni vas celym spracovanim a neuverite ze to je ten sami film!
Pro:
- Graficke spracovani!
- nepreplaceny dej!
- WILL
- CEna
- Blurey
- HD DVD
- kvalitni dabing
- kvalitni zvuk
- AKčni
- Sci-fi
Přidáno: 20. února 2009
Přidáno: 11. června 2008
Proč nemít doma robota, který za Vás udělá veškerou špinavou práci. Můžete se vklidu posadit na gauč a koukat na televizi. A co když nastane problém, že se jeden z těch robotů "probudí" a chce pozvat všechny své kamarády aby jen tak neotročili. Policista Will Smith je hodně prozíraví a nedůvěřiví člověk, obzvlášť pokud jste o roboty.Přidáno: 30. května 2008
Nejlepší sci-fi film vůbec. Ve filmu se pojednává o riziku robotů a jejich vlastní mysli, ohraničenou různými zákony (programy,systémy,protokoly). Riziko v tom, že by roboti a jejich mysl mohli porozumět dotyčným zákonům jinak, než jak byli napsány (naprogramovány). Ve filmu hraje Will Smith a je natočen podle dávné knížky.Přidáno: 30. května 2008
Myslím si, že nebýt Willa Smitha tak mě ten film moc nebavil. Efekty jsou skvělé, ale příběh mě moc nenadchnul. Klišovité, divné, nezajímavé. Velmi se mi líbilo autíčko to je velké plus. Jednou mě to stačílo, už to vícekrát nepotřebuji vidět. Snad jenom kvůli tomu autíčku, páč je skvělééé :) Ještě bych podotkl, že režísér nenatočil moc známých filmů.Přidáno: 21. května 2008
Odehrává se rok 2035. Téměř každá domácnost má robota a lidé věří , že jim robot nemůže ublížit, protože se řídí podle 3 zákonů , které jim to zakazují. Až na detektiva Del Spoonera, který žádnému robotu nedůvěřuje.Společně s psychložkou Susan začnou vyšetřovat sebevraždu doktora Hogenmilera - vynálezce robotů. Spooner je však přesvědčený , že ho zavraždil robot. Jenže to je údajně podle 3 zákonů robotiky nemožné. Ale Spooner chce dokázat opak..
Zobrazuji 1 - 24 ze 24 recenzí
Můžete koupit ve 1 slovenských obchodech: Já, robot