Harry Potter a Kámen mudrců
fantasy - 2001
Český název Harry Potter a Kámen mudrců Orig. název Harry Potter and the Sorcerers Stone Rok výroby 2001 Žánr Dobrodružný / Fantasy / Rodinný Délka 152 minut...více »
Jak hodnotíte produkt?
Recenze Harry Potter a Kámen mudrců
Přidáno: 18. února 2010
Dnes se cení filmy podle knih. Je samozřejmé, že se do filmu nevejde vše co je napsáno v knize, ale vidět scény, které jsou v knize jinak, není moc dobré. Ale to tady v tom filmu nebylo. Režisér se snažil a spisovatelka mu pomáhala. Pokud jste si přečetli knihu a líbila se vám a neviděli jste ještě film, tak neváhejte a puste se do toho. Nebudete litovat. Tento díl má výhodu, že si ho můžete pustiti i s dětmi. Doporučuji!!Pro:
- Napínavé
- Humorné
- Dobrodružné
- Pro dospělé i děti
- Podle knihy ( to se cení)
- Zajímavý příběh
- Dobré efekty
- Spíše pohádkové
Přidáno: 13. února 2010 (naposledy upraveno 24. února 2010)
Harry dostává dopis napsaný zeleným inkoustem, který přinese vzácná sova. Podivuhodný dopis obsahuje pozvání, aby opustil lidský svět a nastoupil jako žák Školy čar a kouzel v Bradavicích. Obr Hagrid pomůže Harrymu Potterovi obstarat kouzelnické pomůcky, které bude potřebovat, a Harry se může vydat na londýnské nádraží King´s Cross, aby našel nástupiště 9 a 3/4 a odcestoval do Bradavic. Ve vlaku se potká s dalšími prvňáky Hermionou a Ronem, kteří se stanou jeho přáteli. Začíná příběh, který si nedokázali představit ani ve svých nejsmělejších snech!Přidáno: 3. února 2010
¨Tento skvěle propracovaný film je prvním dílem dobrodružství Hrryho Pottra, který je výjmečný protože woldemort(Nejvíc zlý čaroděj všech dob) Když na něj požil jako na malého zaklínadlo smrti, tak mu pouze udělal jizvu kterou mu předal nějáké schopnosti(to se dozvíte v dalšíchdílech a woldemort mu schopnosti předal omylem.)Film je velmi akční a fantastický např. jak projde zdí a je na nástupišti.Film velmi doporučuji děj je akční.S pozdravem cxdr
Pro:
- napínavé scény
- humorné scény
- propracovanost
- grafika
- dabing
- rodiný
- podle knížky(až na pár výjímek
Přidáno: 1. února 2010
Poprvé se dozvídáme o "nepřemožitelném kouzelném chlapci" Harrym. V průběhu filmu se ukáže že sice pokaždé vyvázné ale tak tak s odřenýma ušima. Takového hrdinu si všichni zamilovali ale ne jen jeho ale i jeho kamarády Hermionu a Rona, kteří s ním zdílejí většinu dobrodružstvíPro:
- pohádkový
- rodinný
- první setkání s kouzelníkem Harrym
Přidáno: 29. ledna 2010
Kdo by neznal Harryho Pottera kdo má rád kouzla aŤ se na film určitě podívá efekty se tu nešetřilo.Film je určet pro dospělé tka iděti vypráví o kouzelnících.Je natočen podle knižní předlohy a skvěle navazuje na ostatní díly doporučuji!Pro:
- výborné efekty
- výborný děj
- podle knížky J.K:LoRINGOVÉ
- pro děti i dospělé
Přidáno: 28. ledna 2010
Film se mi líbil zejména díky slušným efektům ale i přesto jsem byl zklamám. V knize je příběh popsán podrobněji a detailněji. Nevím zda-li se tu hodí srovnávat knihu s filmem ale je to tak.Pro:
- zajímavé dobrodružství Harryho Pottera ve filmovém zpracování
Proti:
- knižní zpracování a pojetí příběhu je rozhodně lepší - oproti filmu
Přidáno: 27. ledna 2010
Film vypráví harrym který žil s dursleyovýma a dostal se díky hagridovi do kouzelnické školy v bradavicích. Tam potom zažije plno dobrodružství s kamarády ronem a hermionouPro:
- Kvalitní děj, který nadchne všechny
- Dobrý dabing
- Skvěla hudba
- Dobře vypracovaný
- Málo fiktivního boje
- Málo kouzel
- Ale jinak dobrý film
Přidáno: 24. ledna 2010 (naposledy upraveno 24. ledna 2010)
První díl Harryho Pottra vypráví o tom jak se stal Harry kouzelníkem. Trochu z děje: Na začátku Harrymu přijde dopis,ale jeho strýc mu ho vezme. Harrymu neustále chodí víc a víc dopisů. Jeho strýc se z toho trochu zblázní. Odstěhují se na malý ostrov. A na Harryho narozeni přijde osobně Gandalf a začíná děj.Film je velice povedený.
Pro:
- děj
- efekty
- herci
- první díl
- málo boje
- divný příběh
Přidáno: 23. ledna 2010 (naposledy upraveno 23. ledna 2010)
tento film jsem videl uz mockrat a mohu jenom doporucit zacatky maldeho carodeje jeste porad film ktery je v kurzu velmi vhodny pro deti shlednout mohou urcite i dospeli klasika dobro proti zlu jiste pokracovani takze drama do poslednich chvil filmu doporucuji.Pro:
- unikatní děj
- pro děti
- kvalitní efekty
- malo boje
Přidáno: 14. ledna 2010
Milý film který se opravdu povedl a který skloubí mnoho žánrů dohromady, není zde nouze o strach, akční scény, romantiku, napětí, bitvy. Herci předvádějí opravdu výborné výkony, zápletka i děj každého dílu nejsou jen tak odhadnutelné. Tento film všem doporučuji.Pro:
- Děj
- Efekty
- Výborný příběh i scenář
- Herci i postavy
- Možná některým se nezalíbí
Přidáno: 12. ledna 2010
Po dlouhém pomlouvání tohoto filmu jsem si řekla, že bych se na něj mohla podívat. (už byl 4. díl když já se mrkla na 1.)Doslova mě uchvátil. To, že malý kluk se dozví, že umí a může kouzlit je tak úžasné.
Pěkná podívaná. Mnoho dětí sní o tom, že právě tohle se stane. A ono se to stane i když jen ve filmu. I já si připadala jako malá holka.
100% bych doporučila každému.
Pro:
- úchvatná podívaná
- fantasy
Přidáno: 12. ledna 2010
Neznám člověka který by tento film nemiloval. Je to klasika která začala dlouhou a zábavnou sérii. Je to originální příběh, podle mě je to zatím nejlepší film o kouzlech,Pro:
- začátek dlouhé slevné série
- výborní příběh
- originalita
- postavy
- film pro všechni věky
Proti:
- kniha je daleko lepší, všechno se do filmu nevěšlo.
Přidáno: 12. ledna 2010
Tento příběh je opravdu krásný skoro všichni co znám mají rádi tento FilmOriginální příběh myslím tím že nikdo tak krásný příběh o kouzlech neudělal
Výběr postav byl taky dobrý Hlavně hermiona se pěkně vyvýjí v jiných dílech al i brumbál a jiní herci
Jenom některé scény mě opravdu nebavily mám namysli třeba hostines u toma ... to byla nuda
Pro:
- Originalita
- Výběr postav
- Děj
- některé scény
Přidáno: 10. ledna 2010
Myslím ,že tento film nepotřebuje komentář , dle méhp názoru je kniha lepší ,ale film též není k zahození mohu doporučit.Pro:
- Knižní spracování
- Poutavý děj
- Pro všechny věkové kategorie
- Chronologicky natočené
- Místy vtipné scénky
- Známý po celém světě
- Nadabován do několika jazyků
Proti:
- Dle mého je kniha lépe spracována
- Některé tragické až hororové scény
Přidáno: 8. ledna 2010
tento film jsem dostal zhruba před 5lety k vánocům a ze začátku jsem nevěděl o co se jedná. Ale po zhlédnutí jsem se těšil na druhý díl. Příběhem nás provází trojice Harry, Hermiona a Ron, kteří prožívají v Bradavicích -škole čar a kouzel mnohá dobrodružství. Doporučuji:-)Pro:
- poutavý příběh
- oblíbený na celém světě
- mnoho pokračování
Přidáno: 12. listopadu 2009
Doministaa
chtěla byhc vědět co provedla média harrymu poterovi a jaktomu harry mohl zabránit... měli jsme to jako ukol ve škole, taková zásadní věc... tento film mě docela zklamal, nemělo to konec a z harryho tam udělali druhou hlavní postavu...Jinak mě tyto díli baví, kromě petky....škoda... byla jsem na tom v 3D kině. mnoo a nic moc... :(Pro:
- Doporučuji film, ...:)
- -ohraný
- -málo napínavý
- -bez konce
Přidáno: 30. září 2009
První díl série filmů o kouzelnickém učni Harry Potterovi zná již snad každé dítě. Tento film odstartoval šílenství ohledně Harryho Pottera, proslavil dosud neznámé herece, kteří mají o nabídky k dalším filmům jistě postaráno. Film je vhodný jak pro děti tak pro dospělé. Mě osobně se tento film velice líbil a doporučím ho i jako dárek, zajisté potěší každého.Pro:
- děj
Přidáno: 29. září 2009
První díl ze série o malém kouzelníkovi Harrym Potterovi. Pokud sjte četli tento díl, určitě filmem nebudete zklamáni. Film je moc hezky zpracovaný, drží se své literární předlohy a určitě vám udělá představu o tom, jak svět Bradavic vypadá. Hudba k filmu byla skvěle zvolená a náramně s ním ladí. Film je vhodný jak pro děti, tak pro dospělé.Pro:
- - pěkně zpracováno dle literární předlohy
- - velmi pěkné efekty a triky
- - drží se celkem předlohy
- - pěkně zpracované DVD
Přidáno: 23. září 2009
patří k nejstarším, ale snad k nejoblíbenějším filmům celé série harry potter. poutavým příběh malého chlapce, který se najednou ocitne mezi novými kamarády v kouzelnické škole. je to ještě hodně optimisticky laděný film, s přibývajícími díly do této série přibývá i tmy - zla. nejsem si zcela jistá, zda jsou 5. či další díly ještě určeny pro děti. ale myslím, že tento film nechybí v mnoha rodinách.Pro:
- poutavý příběh
- ještě pro děti
Proti:
- přibývá nehzkých scén, které nekončí dobře.
Přidáno: 6. září 2009
Tento film patří mezi dětmi mezi nejoblíbenější z celé série, a to především kvůli vyváženosti - pozitivně končících scén a momentů je ve filmu poměrně hodně, vč. závěru, na rozdíl od pochmurnějších zpracování dalších dílů se mi také líbí jednoduchost a zároveň přirozenost spádu děje. Jde o klasiku, takže asi není potřeba podrobné specifikace, ale rozhodně doporučuji!Pro:
- vhodnost pro děti (nejvíc z celé série)
- pěkné zpracování
- nemnoho překvapení
Přidáno: 29. srpna 2009
V dnešní době snad již není nikdo kdo by neslyšel jméno Harry Potter. Pohádkové příběhy natočené podle bestselleru J. K. Rowlingové jsou velkolepou podívanou jak pro malé diváky, tak pro dospělé. Jejich děj vás zavede daleko od běžné reality do neuvěřitelného světa čar a kouzel. Dech se vám bude tajit a ústa otvírat nad množstým báječných filmových efektů.Pro:
- skvělý děj
- pohádka pro celou rodiny
- neuvěřitelné filmové efekty
Přidáno: 29. srpna 2009
První díl o kouzelnickém učni a kouzelnické legendě Harrym Potterovi ....Chcete se bát a prožít dobrodružství s tímto 11etým chapcem první rok na čarodějnické škole v Bradavicích ??? Tak se mrkněta na tento fimík natočený dle skvělé knížky :D
Pro:
- Vždyt je to Harry Potter !
Přidáno: 27. srpna 2009
První díl o kouzelném učedníkovi nás zavede do Bradavic. Pozná nové kamarády - Hermionu a Rona. Postupně odhalují tajemství kamene mudrců, které se jim nakonec podaří rozluštit a dostanou se až k samotnému kamenu, který Harry zachrání před Voldemortem - zlým padouchem. Film doporučuji všem nadšencům, kteří se zajímají o magii a kouzla. Nechybí zde totiž absolutně kouzelná atmosféra.Pro:
- Kouzelná atmosféra
- Zajímavý začátek série
- Spíše pro děti
- Málo speciálních efektů
Přidáno: 26. srpna 2009
Zde plati to co u kazdého dvd Harryho Pottera. Skvela investice nebot vase deti urcite budou chtit mit tuto serii ve svem supliku a vlastne i vy. Je to nadčasová, nesmrtelná serie, která nezklame v každém svém novém díle. Doporučení tedy stejná pro všechny díly a s kvitováním, že se to opravdu vyplatí a film nezklame jasně souhlasím. Opet bych asi řešil jen cenu s ohledem na fakt ze do roka a do dne to určitě v nějakém to časopise vyjde o 200kč levnější...Pro:
- Uvodni snimek božské magické serie
- cena dvd
Přidáno: 26. srpna 2009
Jedná se o zcela první díl série filmů s Harry Potterem, který je ten nejpovedenější a nejzajímavější dle knižní předlohy od spisovatelky J. K. Rowlingové. Film pojednává o vstupu Harryho Pottera na školu v Bradavicích, kde se setkává se zcela novým způsobem života, který je plný čar a kouzel. Také zde jsou hodní a zlí, a proto se musí Harry vypořádat s řadou nástrah.Pro:
- povedené
- pro děti
Přidáno: 12. června 2009
První díl slavného Harryho Pottera.Film,který vás hned vtáhne do děje.
Harry žije se svým strýcem a tetičkou v pěkném domečku,když v tom začnou chodit Harrymu dopisy , strýček je schovává a nechce je dát Harrymu přečíst.
Nakonec přijede Harryho budoucí přitel Hagrid a řekne mu,že je čaroděj ... od té chvíle začíná dobrodružství
Pro:
- Velmi pěkně zpracované
- Dobrý děj
- Kapka humoru
Proti:
- V tomhle díle asi nic :)
Zobrazuji 1 - 26 ze 26 recenzí