Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

Gejša

Přidat recenzi

romantické - DVD

Český název Gejša Orig. název Memoirs of a Geisha Rok výroby 2005 Žánr Drama / Romantický Délka 144 minut (2:24) Režie Rob Marshall Hrají Ziyi Zhang, Ken Watanabe,... více »

Kde koupit

Anonym

Přidáno: 28. listopadu 2011

Zakoupeno v POPRON.cz

Doporučuje produkt
  • Zajimavy film ze zivota Gejsi.

Film je napinavy,zamilovany ,zkratka moc pekny.

ječmínek

ječmínek

Přidáno: 19. září 2011

• vizuální stránka snímku
  • - nedotaženost některých scén, které mají hlubší význam, čímž uniká celé pointa snahy Sajuri získat srdce Předsedy (ředitele)
  • - film působí jako sestřih celého příběhu a postrádá informace nutné pro diváka, který nečetl knižní předlohu

Film měl být možná na více dílů, aby se dostalo prostoru pro vysvětlení intrik a citů. Takto to vyznělo naprázdno. Uchvátí opravdu asi jen vizuální stránka snímku a je to škoda.

Balthazar

Balthazar

Přidáno: 13. ledna 2010

• Cena
  • Zajímavý příběh
  • Režie
  • Herci

Film oceněný oscary v roce 2005 se odehrává v období před druhou světovou válkou , kdy je malá japonská holčička odtržena od svých rodičů , kvůli tomu , aby pracovala jako Gejša i přes velikou rivalitu se z malé holčičky stane legendární gejša Sayuri , které se daří okouzlit nejmocnější muže své doby.

Thorg

Thorg

Přidáno: 29. září 2009

• romantika s velkým +

Tenhle film patří k těm, na které se ráda podívám znovu a znovu. Mě se opravdu líbí hodně, ale vím, že mužskému osazenstvu už o něco méně nebo vůbec. Je to tím, že mají jinou povahu a ženy se rády dívají na romantické filmy a ještě k tomu, když má film dobrý konec. Celkové obsazení filmu je podle mě povedené jak Sayuri (Ziyi Zhang) tak můj oblíbený herec Cary-Hyroiuky Tagawa (baron).

• Ano (2)
Micik

Micik

Přidáno: 27. září 2009

• -opravdu exoticke romanicke drama
  • -kostýmy
  • -výprava-skvělý děj

Tento film me uchvatil,režiser John Marshall,toto dílo podal velkolepě.Malá dívenka z niž vyroste proslula gejša Sayuri,velice krásná žena.Všemi obdivována.Tento příběh nás zavede do života gejš,musely umět tančit,zastavit muže pohledem,prodat své pannenství,neměly právo na lásku.Všm doporučuji ,napínavý od začátku až do konce.

• Ano (2)
Meggy

Meggy

Přidáno: 17. června 2008

Já musím říct, že už ten pocit, že tohle se stalo je naprosto strhující. Tenhle film jsem viděla dvakrát. Je to o životě gejši jak už název napovídá. Jako malá holčička se chtěla bránit, ale nevyšlo to. Potom už byla velká a musela žít život gejši, čili se nemohla do nikoho zamilovat...opravdu hrozný..................

draken-xyz

draken-xyz

Přidáno: 15. června 2008

Hollywoodsky gýč s prevažne čínskym hereckým ansáblom v hlavných úlohach o japonskej kultúre... :-) ehm, koktejl krásny na pohľad, ovšem s bezvýraznou chuťou prísad. Najväčším nábojom smerom ku mne disponovala scéna konfrontácie medzi Zhang Ziyi a Gong Li. Ovšem nie s ohľadom na dopad v deji filmu, ale s predstavou, ako by na ňu reagoval Zhang Yimou. V tých momentoch totiž fikcia rázne vkročila do reality... :-)

larhette

larhette

Přidáno: 14. června 2008

Je to o malý holčičce kterou rodiče prodali aby se z ní stala geiša a odvedli i její starší sestru ale ta bylo koupená někým jiným.Chtěly utéct tak se domluvily ale ona to prostě nestihla.Tak se na to přišlo a byla z toho pro tu její majitelku ostuda a tak z ní udělala otroka.Působivý film o životě Gejši ve světe který si my v česku vůbec nedokážeme představit.

BarteQ

BarteQ

Přidáno: 10. června 2008

• Svělé scény
  • Skvělý příběh, strhující

Gejša je opravdu hodně hodně povedený film. Dívka z vesnice která byla prodána do jednoho z nejlepších domů gejš. Z tohoto děvčete se stala nejlepší gejša ve měste, možná i v širokém okolí. Válka mezi Japonskem a USA poznamenala nejenom ji, ale i kvalitu gejš. Opravdu strhující příběh. Doporučuji !

Kolovrátek

Kolovrátek

Přidáno: 10. června 2008

Tak tenhle filmeček jsem viděla je toasi 3 dny . Docela jse mi líbil. Film se odehrává v Japonsku , konkrétně nás zavádí do prostředí Gejš.Seznamuje se s děvčátkem , které se dostane do domu Gejš a zjistí , že pokud chce něco dosáhnout, získat svoji lásku musí se stát Gejšou tou nejlepší z nejlepších.

Vinchenzo

Vinchenzo

Přidáno: 8. června 2008

Gejša je film ktorý sa odohráva v prostredí Japonska. Dve mali sestri boli od seba navzájom odlúčené v domoch pre mladé gejše. Neskôr sa potajomsky stretnú a žijú akoby spolu. Keď vyrástli stali sa pravými gejšami. Film bol trochu nudný ale v podstate ma to clekom bavilo. Možno aj tým, že to podľa mňa nebolo až tak dynamické.

Alda6

Alda6

Přidáno: 3. června 2008

Tak tenhle kouse se mi vážně líbí, člověk u něho příjde na úplně jiné myšlenky a je odtržen z toho divného nepříjemného světa kolem nás. Rád bych ho doporučil lidem, kterí se chtějí odreágovat a zapomenout na starosti všedního dne. Prostě famoušek filmu by měl mýt velký rozsah a né jen kultovní série a filmy s hlubokou myšlenku. Mrkněte se a posuďte ho sami.

Pattrick

Pattrick

Přidáno: 23. května 2008

Vizuálně úchvatný obrázek Japonska, jaké zřejmě nikdy neexistovalo. Oscary za kameru, výpravu a kostýmy jsou určitě ve správných rukou. Díky půvabným Číňankám v hlavních rolích se na to opravdu dobře kouká. Za zmínku stojí i překrásná hudba Johna Williamse. Horší to je s příběhem, který je vzhledem k délce filmu až neskutečně řídký a v romantické poloze alespoň pro mne naprosto nepochopitelný.

Zobrazuji 1 - 13 ze 13 recenzí