Gejša
romantické - DVD Český název Gejša Orig. název Memoirs of a Geisha Rok výroby 2005 Žánr Drama / Romantický Délka 144 minut (2:24) Režie Rob Marshall Hrají Ziyi Zhang, Ken Watanabe,... více »
od 134 Kč
- Kritické (3) |
- Odborné (0) |
- Video (0)
- vizuální stránka snímku
- - nedotaženost některých scén, které mají hlubší význam, čímž uniká celé pointa snahy Sajuri získat srdce Předsedy (ředitele)
- - film působí jako sestřih celého příběhu a postrádá informace nutné pro diváka, který nečetl knižní předlohu
Film měl být možná na více dílů, aby se dostalo prostoru pro vysvětlení intrik a citů. Takto to vyznělo naprázdno. Uchvátí opravdu asi jen vizuální stránka snímku a je to škoda.
- Zajímavý příběh
- Režie
- Herci
Film oceněný oscary v roce 2005 se odehrává v období před druhou světovou válkou , kdy je malá japonská holčička odtržena od svých rodičů , kvůli tomu , aby pracovala jako Gejša i přes velikou rivalitu se z malé holčičky stane legendární gejša Sayuri , které se daří okouzlit nejmocnější muže své doby.
- romantika s velkým +
Tenhle film patří k těm, na které se ráda podívám znovu a znovu. Mě se opravdu líbí hodně, ale vím, že mužskému osazenstvu už o něco méně nebo vůbec. Je to tím, že mají jinou povahu a ženy se rády dívají na romantické filmy a ještě k tomu, když má film dobrý konec. Celkové obsazení filmu je podle mě povedené jak Sayuri (Ziyi Zhang) tak můj oblíbený herec Cary-Hyroiuky Tagawa (baron).
- -opravdu exoticke romanicke drama
- -kostýmy
- -výprava-skvělý děj
Tento film me uchvatil,režiser John Marshall,toto dílo podal velkolepě.Malá dívenka z niž vyroste proslula gejša Sayuri,velice krásná žena.Všemi obdivována.Tento příběh nás zavede do života gejš,musely umět tančit,zastavit muže pohledem,prodat své pannenství,neměly právo na lásku.Všm doporučuji ,napínavý od začátku až do konce.
Já musím říct, že už ten pocit, že tohle se stalo je naprosto strhující. Tenhle film jsem viděla dvakrát. Je to o životě gejši jak už název napovídá. Jako malá holčička se chtěla bránit, ale nevyšlo to. Potom už byla velká a musela žít život gejši, čili se nemohla do nikoho zamilovat...opravdu hrozný..................
Hollywoodsky gýč s prevažne čínskym hereckým ansáblom v hlavných úlohach o japonskej kultúre... :-) ehm, koktejl krásny na pohľad, ovšem s bezvýraznou chuťou prísad. Najväčším nábojom smerom ku mne disponovala scéna konfrontácie medzi Zhang Ziyi a Gong Li. Ovšem nie s ohľadom na dopad v deji filmu, ale s predstavou, ako by na ňu reagoval Zhang Yimou. V tých momentoch totiž fikcia rázne vkročila do reality... :-)
Je to o malý holčičce kterou rodiče prodali aby se z ní stala geiša a odvedli i její starší sestru ale ta bylo koupená někým jiným.Chtěly utéct tak se domluvily ale ona to prostě nestihla.Tak se na to přišlo a byla z toho pro tu její majitelku ostuda a tak z ní udělala otroka.Působivý film o životě Gejši ve světe který si my v česku vůbec nedokážeme představit.
- Svělé scény
- Skvělý příběh, strhující
Gejša je opravdu hodně hodně povedený film. Dívka z vesnice která byla prodána do jednoho z nejlepších domů gejš. Z tohoto děvčete se stala nejlepší gejša ve měste, možná i v širokém okolí. Válka mezi Japonskem a USA poznamenala nejenom ji, ale i kvalitu gejš. Opravdu strhující příběh. Doporučuji !
Tak tenhle filmeček jsem viděla je toasi 3 dny . Docela jse mi líbil. Film se odehrává v Japonsku , konkrétně nás zavádí do prostředí Gejš.Seznamuje se s děvčátkem , které se dostane do domu Gejš a zjistí , že pokud chce něco dosáhnout, získat svoji lásku musí se stát Gejšou tou nejlepší z nejlepších.
Gejša je film ktorý sa odohráva v prostredí Japonska. Dve mali sestri boli od seba navzájom odlúčené v domoch pre mladé gejše. Neskôr sa potajomsky stretnú a žijú akoby spolu. Keď vyrástli stali sa pravými gejšami. Film bol trochu nudný ale v podstate ma to clekom bavilo. Možno aj tým, že to podľa mňa nebolo až tak dynamické.
Tak tenhle kouse se mi vážně líbí, člověk u něho příjde na úplně jiné myšlenky a je odtržen z toho divného nepříjemného světa kolem nás. Rád bych ho doporučil lidem, kterí se chtějí odreágovat a zapomenout na starosti všedního dne. Prostě famoušek filmu by měl mýt velký rozsah a né jen kultovní série a filmy s hlubokou myšlenku. Mrkněte se a posuďte ho sami.
Vizuálně úchvatný obrázek Japonska, jaké zřejmě nikdy neexistovalo. Oscary za kameru, výpravu a kostýmy jsou určitě ve správných rukou. Díky půvabným Číňankám v hlavních rolích se na to opravdu dobře kouká. Za zmínku stojí i překrásná hudba Johna Williamse. Horší to je s příběhem, který je vzhledem k délce filmu až neskutečně řídký a v romantické poloze alespoň pro mne naprosto nepochopitelný.
Zobrazuji 1 - 13 ze 13 recenzí