Doba ledová
Animovaný DVD film - animované - DVD Bylo nebylo. Ne tak dávno, sotva před 20 000 lety, v prehistorickém světě, kdy mrzne až praští, začíná příběh o mi-mi-migraci. Jak má jeden ale poznat, že jde o DOBU LEDOVOU a... více »
od 98 Kč
- Kritické (1) |
- Odborné (0) |
- Video (0)
Přidáno: 2. prosince 2011
Pro:
- hezky pojaté
Přidáno: 31. ledna 2011
Kam se hrabou všechny ostatní animované postavy na veverku z doby ledové. Sice nemluví, ale její animace je absolutně bezkonkurenční. Posedlost žaludy u ní nezná mezí a je schopná se pro ně dostat kamkoliv, jakkoliv. Jedná se ale pouze o vedlejší postavu tohoto filmu. Hlavní postavou je bezesporu lenochod Sid a mamut Manfréd, kteří se po dobu celého filmu snaží vrátit nemluvně jeho otci, který se ho mezitím vydal hledat. Nemusím zdůrazňovat, že po celou cestu zažívají spoustu dobrodružství společně s šavlozubým tygrem Diegem, který je tak trochu zrádce. Na film se určitě podívejte, už jenom kvůli mé nejoblíbenější veverce. Celovečerní film, který potěší celou rodinu, není pouze pro nejmenší, zasmějí se u něj i rodiče..
Pro:
- Bezkonkurenční postava veverky
- Animace
- Skvělý příběh
Přidáno: 4. ledna 2011
Vzpomínám na dobu, kdy jsem viděla v kině upoutávku s veverkou, jež je hned na začátku filmu. Už tehdy jsem věděla, že to bude skvělý animák a nemýlila jsem se. Film spojuje několik žánrů do jednoho a pestrost postav je opravdu veliká. Každý se v nějaké té postavičce najde a ztotožní se s ní.Příběh plyne tak akorát a není ani v jedné chvíli nudný. Je to jeden z příběhů, které jsme ještě neznali, nebyl odnikud převzat a to filmu dodává šmrnc. Rozhodně Vás pobaví a v citlivějších čásetch filmu Vás nenechá chladnými. Pobaví jak děti, tak dospělé a rozhodně si jej nepustí poprvé a naposledy. Vřele jej doporučuji!
Pro:
- skvělý animák, několik žánrů v jednom
Přidáno: 8. července 2010
Animované filmy mám opravdu moc ráda. Doba ledová patří k mým nejoblíbenějším a nejorginálnějším. Film spadá do žánru rodinná komedie. Je to tak. Film není pouze pro děti, zaujme i dospělého. Dobá ledová je navíc známá po celém světě. Hlavními postavami je mamut, tygr šavlozubý, lenochod a pravěká veverka, které je k tomuto filmu naprosto typická. Film je moc hezky zpracován, líbí se mi animce. Ve filmu je spousta vtipných scének a hlášek, které pobaví. Dalším velkým plusem je velmi dobrá cena filmu. Dobu ledovou bych doporučila všem, který si chtějí po náročném dni oddychnout u televize a nebo všem, kteří hledají originální dárek pro své děti.Pro:
- Rodinná animovaná komedie
- Vtipné scénky a hlášky
- Dobrá cena
- Vhodný jako dárek
Proti:
- Nic mne na tento film nenapadá
Přidáno: 8. dubna 2010
Tento film je velmi dobře zpracovaný, a velice zábavný. Vracíme se do doby dávno minulé, doby ledové, kde se setkávají zdánlivě nesourodá zvířata, ze kterých se stanou neuvěřitelně dobří kamarádi. Celý film je protkaný řadou zábavných situací a hlášek. Je až neuvěřitelné, že nejvíce oblíbenosti získala veverka jejíž řečový výstup je nulový a je založen pouze na grimasách. Film doporučuji jak dětem, tak dospělým, určitě se u něj velmi pobavíte.Pro:
- Velmi vtipný
- Hezky zpracovaný
- Vhodný pro děti i dospělé
Přidáno: 6. dubna 2010
Dobu ledovou už jsem viděl opravdu více jak 10 krát. Když jsem ji viděl poprvé, rozesmála mě jako dlouho žádný film.Ve zkratce - děj filmu se odehrává v době ledové. Zvířata migrují a do toho se se setká lenochod s mamutem. Začnou cestovat spolu. Do cesty se jim připlete dítě člověka. Toho se ujmou a vydají se hledat lidskou "smečku". Po cestě se k nim přidá šavlozubý tygr. Během filmu uvidíte nezapomenutelné záběry na menší příběhy s veverkou (veverčákem?) a jeho žaludem.
Až na pár více či méně smutných scén jde o skvělou komedii, která potěší všechny diváky, od těch nejměnších až postarší generaci (tedy pokud má smysl po humor :-)
Během sledování filmu se mi moc líbilo celkové ozvučení. Zejména praskající led na úvodu. Film jsem viděl s titulkami i s dabingem a rozhodně jsem pro anglickou verzi. Pokud ale máte film s dabingem - není to nejhorší.
Pro:
- veverka a žalud :-)
- prostě super komedie
- po 10 shlédnutích to už není taková sranda
- originál je lepší než dabing - jak už to většinou bývá
Přidáno: 1. dubna 2010
Animáky mám opravdu rád a tenhle patří k mým nejoblíbenějším. Pěkný příběh je doplněn skvělým dubingem a (na rozdíl od některých jiných animovaných filmů) jsem v něm ani na několikeré shlédnutí nenarazil na žádný moment, který by mě vysloveně vadil. Na Česko-Slovenské filmové databázi si tenhle snímek vysloužil krásných 83% a za mě bych mu dal klidně ještě o několik procent více. Během vyprávění nechybí vůbec nic - dobrodružství, opravdové přátelství, nebezpečí i zrada. Nakonec nás čeká happy end, který bych u jiného filmu asi těžko překousával, ale tady mi nevadilPro:
- Nádherně naanimované a nadabované hlavní postavičky
- Veverka Scrat, která tam původně ani být neměla (navíc ještě "namluvená" režisérem Chrisem Wedgem
- Kombinace obrovského mamuta, líného a ukecaného lenochoda a šavlozubého tygra, kterak se shodou okolností dostanou k lidskému dítěti prostě nemá chybu
Proti:
- Je to na celovečení animák docela krátké
Přidáno: 8. února 2010
tento díl doby ledové je první díl a je originální další díly jak už to tak bývá mají podobný děj a nejsou tak originální. Díl je velmi zábavný už od začátku doba ledová oprsvdu je skvělá jak nahumrné stránce tak i dějové čási. Taky po grafické stránce film nepatří mezi nejhorší a je opravdu skvělý když jsem viděl díl poprvé tak mi nepřišel něják špatný ale když ho vidíte po desáté přece jen už to není ono. Fil, oplývá humorem hlavní hrdina lenochod vždiť i v reálu jsou lenochodi srandovní tak není divu že i film je srandovní a proto vám film doporučuji pokud přežijete tu velkou dávku humoru a poté se o své zážitky z filmu podělte.Pro:
- skvělý animovaný film pro celou rodinu
- český dabing
- humorné části
- má dvě pokračování
- moje nejoblíbenější postava je veverka
- za tří dílů je první nejpovedenější a nejoriginálnější
- grafika filmu
- nenašel jsem nic
Přidáno: 29. ledna 2010
Anonym
Výborná komedie pro celou rodinu u které se všichni určitě pobaví.Hlavní hrdinové se dostano do nesnází ale spolu všechno vyřeší a zvládnou.Mohu doporušit naprosto všem kteří se chtějí pobavit u dobré komedie!Pro:
- výbporná animovaná komedie por celou rodinu
- skvělý humor
- výborný děj
- skvělý český dubing
- má 2 pokračování
Proti:
- někomu se nemusí líbit animovaná grafika
Přidáno: 29. ledna 2010
Krásný příběh zvěře, která se ujme role pěstounů o malé dítě :) Velice příjemná podívaná pro celou rodinu, takže prožijete příjemný večer v kruhu rodiny :) Cena je na místě. Zábavné zvířátka, skvělá animace prostě bezva! Stojí zashlédnutí.Pro:
- grafika moc pěkná
- postará se o pohodový rodinný večer
- vtipné momenty
- cena je v pohodě
- snad nic
Přidáno: 26. ledna 2010
Zmrzlá země která je ůtočištěm mamuta který je jednou z hlavních postav filmu začíná migrace a zvířata se tak vidávají na dlouhou cestu svířecí viprava si najde skupinku zvláštně poskládaných druhů mamut,lenochod,tygr kteří najdou dítě tygr první má nalákat mamuta do pasti jak to býva skupinka zvířat se stmelí a nepustí dítě nakonec vráti spět a zvířata zůstanou společne.Pro:
- pohádka
Přidáno: 23. ledna 2010
Film se odehrává v době ledové a jeo tom že lenochod zaspal a jeho rodina odešla potom mamut který chce být sám zuřivý šavlozubý tygr diego kkterý chce zabít malé lidské dítě se potkají a zažijí spolu veelmi zajmavé příhody ve kterých to bude pěkně nebezpečně ,ale všechno nakonec dobře dopadne :)Pro:
- pěkný příběh
- animace jsou poveené
Přidáno: 10. ledna 2010
Celovečerní film pro všechny , kteří mají rádi animované pohádky , zábavu , pousmání a napínavý děj. Tato pohádka je celkem slušně nadabovaná , což se moc často nestává. Tuto animovanou pohádku můžu všem vřele doporučit.Pro:
- Skvělý dabing
- Vhodné pro všechny věkové kategorie
- Pěkný příběh
- Vtipné scénky
- Soundtrack
Přidáno: 6. ledna 2010 (naposledy upraveno 25. ledna 2010)
Krásný animovaný film, který se mi líbí. Pravěká zvířata se snaží postarat o malé dítě, kterému umřeli rodiče. Dost drastický příběh na začátek filmu.Grafika je však hezká a nejlepší je veverka, která je velice populární všude na světě.Pro:
- velice vtipná pohádka
- veverka je nejlepší
- dobrá cena
- efekty
- příběh
Přidáno: 28. září 2009 (naposledy upraveno 8. června 2010)
Doba ledová. Mamuti, šavlozubí tygři, lenochodi a pravěcí lidé. To jsou hlavní postavy animovanho filmu Doba ledová. Velice vtipný a smysluplnný příběh, který vás bude bavit. Unesené dítě se dostane do rukou mamuta a lenochoda, připojí se šavlozubý tygr, který bude dítě chtít dostat. Mnoho situací tuto trojici stmelí a vše se změní v dobré. Film je velice povedený a český dabing tomu dává tu správnou šťávu.Pro:
- - originalita
- - humor
- - skvělý český dabing
- - zajímavá animace
Proti:
- - málo pestrých barev ve filmu
Přidáno: 28. září 2009
Lze dát jiné hodnocení než 100%? U filmu jsem se zasmál jako nikdy. Původně se mělo objevit před začátkem filmu logo 20th Century Fox, jak se zmrazí, nakonec se ale od nápadu upustilo. Nejvtipnější že všech postav je veverka, která je ovšem ve filmu vidět nejméně. Věřím že kdyby byla živá, dostane za tuhle roli oscara :-)Pro:
- výborné animace sršící vtipem
- neskutečná veverka :-)
Přidáno: 24. září 2009
Jeden z nejúžasnějších animovaných příběhů současnosti. Příběh o tom, jak se spřátelí lenochod s mamutem a později přiberou do party jednoho napraveného tygra, rozehřál již spousty nejen dětských dušiček.Lenochoda nechávají jeho příbuzní každý rok opuštěného a migrují bez něj. A tak si musí najít nového přítele, mrzouta mamuta. Oba společně zachrání "lidské mládě". A když je chtějí vrátit, přidá se k nim tygr s nekalými úmysly. Jenže na téhle cestě lemované pohodou, vtipy a také rodícím se přátelstvím se i tygr zastydí...
Skvělá animace, skvělý příběh.
Pro:
- výborná animovaná pohádka
- hezký příběh, který pohladí po duši
Proti:
- tady si snad ani největší kritik nemůže postěžovat
Přidáno: 30. srpna 2009
Velmi kvalitní podívanou přináší Doba Ledová. Děj se točí okolo partičky zvířat, kteří najdou malé dítě a musí se o něm chvíli starat a snaží se ho dovést ke své rodině. Nejvíce bláznivý lenochod Sid celý film rozproudí a vás jistě rozesměje. V mém případě tomu tak určitě bylo. Protože je film již staršího data, tak je i cena přijatelná. Určitě doporučuji se na animovanou komedii podívat.Pro:
- O zvířatech
- Velmi vtipné
- Kvalitní český dabing
- Asi nic...
Přidáno: 29. srpna 2009
Tato rodinná animovaná komedie pro děti i dospělé je fakt super!!! Ne jen,že je naprostým originálem,protože o době ledové moc režisérů filmečky jak pro dospělé tak pro děti nestoviřilo :DDD Pokud jste tento film ještě neviděli určitě neváhejte a jukněte se :DDD Nejlepší jsou scénky s veverkou,která se snaží z ledovce vytáhnout zmrzlý ořech :DDPro:
- Originalita
- Roztomilost
Přidáno: 28. srpna 2009
Neznat Dobu Ledovou to je jako neznat Shreka. Je to klasicky zabavni produkt vlezly do hlavy deticek i dospelych. Jista kultura zabavy a tutovka na to ze se poradne zasmejete. Film je idealni pro prijemne vikendove odpoledne a urcite potesi i zkutecnost ze s filmovymi prateli mate moznost pokracovat i v dalsich dilech.Pro:
- velmi vtipná komedie
- detsky hit
Přidáno: 26. srpna 2009 (naposledy upraveno 29. září 2009)
Jedná se o úplně první díl z řady celovečerních pohádek pro děti ze série Doba ledová. V celku se jedná o povedenou pohádku pro děti, která má nápad, poutavý příběh a skvělé grafické zpracování. Film je plný pravěkých zvířátek, která se snaží postarat o malé dítě, kterému zemřeli rodiče. Poněkud smutný námět.Pro:
- veselé
- pro děti
- grafika
Přidáno: 26. srpna 2009
Výbornej film. Spousta vtipů, skvělé postavy (mamut Manny, tygr Diego i lenochod Sid jsou skvělí, nejlepší však je veverka se svou posedlostí co se týče oříšků).Film určitě stojí za to shlédnout, určitě vám zvedne náladu. Jako většina animáků i toto je nenáročná oddechovka.
A co je na tom nejlepší? Můžete na něj jít se svým dítětem či mladším sourozence. Dítěti se budou líbit animované postavičky, vy se pobavíte. Skvělá kombinace ;-).
Přidáno: 7. března 2009 (naposledy upraveno 1. ledna 2011)
Tak tohle je úplně nejlepší film!!! Dívám se na něj pořád dokola. A taťka ho miluje. Nejlepší na filmu je krysoveverka a její posedlost na jakékoli oříšky. Velký flegmatický mamut který putuje s krásným šavlozubým tygrem Diegem a nemotorný líný lenochod. trojka k pohledání. a ještě když se snaží zachránit dítě:-)Jeden z nejlepších animovaných filmů, všem kdo mají rádi skvělé komedie a pohádky doporučuji.
Pro:
- grafika
- příběh
Přidáno: 24. února 2009
Tohle je nejlepší animovaná pohádka, kterou jsem zatím viděl. Mamut, lenochod a tygr společně doprovázejí mezi lidi dítě , které zachránili z řeky. Tygr ze začátku, chce dítě unést a donést ho ke své smečcce, ale čím víc spolu tráví času tím víc je má raději. nejvtipnější v tomto filmu jsou krátké příběhy o veverce, která je strašně fixovaná na jakékoliv oříšky.Přidáno: 22. února 2009
Úžasně propracovaný animovaný film plný vtipných scének, u kterých se opravdu od srdce zasmějete. Aby ale bylo jasno, "Doba ledová" není v žádném případě určena pouze dětem!!! Řekla bych, že se jedná o ryze rodinný film, u kterého si příjdou na své jak děti tak i dospělí. Dětem se budou líbit laskavě vypadající pravěká zvířátka a dospělí se upřímně zasmějou. Určitě doporučuji. Nejlepší z celého filmu je veverka :-)Přidáno: 18. června 2008
Doba ledova je asi jeden z nejuspesnejsich snimku v tomto pocitacovem zpracovanim. Jednoduchy pribeh o tvrdohlavem mamutovi a nesikovnem lenochodovi, kteri se snazi navratit lidske dite rodicu a tygrovi, ktery se jim to snazi zkazit. Nejlepsi sceny jsou urcite se Savlozubou veverkou, ktera tento pribeh odlehcuje.Přidáno: 15. června 2008
Toy story je první počítačem dělaný film,Shrek nejvíce oslovil dospěláky a Doba ledová je taková malá věc mezi nima která však vyčnívá pěkně dost.Skvělé vtípky,výborné postavy,uspokojující příběh a hlavně Scrat.Ta veverka měla dostat Oscara!Studio Blue Sky se stalo docela velkým konkurentem Pixaru a Dreamworksu.Přidáno: 12. června 2008
Jeden z nejlepsich ahnimovanych pribehu vsech dob o mamutovi, tygru Diegovi a lenochodu.Tito dva se rozhodli odnest detske mlade jeho rodicum na sve ceste se k nim prida i podly tygr Diego, ktery puvodne ma ukrast dite. Po neuveritelnych dobrodruzstvi ovsem Diego zmeni nazor. Povedese nasim pratelum vratit dite zpet? Nejlepsi scenky ovsem jsou s savlozubou veverkou:DPřidáno: 12. června 2008
Jeden z prvních filmů, které rozjeli nekonečný řetěz nových 3d animovaných filmů. Tento kouzelný svět plný prehistorické zvěře od mamutů až po lenochody nevyjímaje je výbornou ukázkou nejen pro malé diváky, ale i pro celou rodinu této prehistorické smečky, kteří se rozhodli, že vrátí lidské mládě své rodině.Přidáno: 30. května 2008
Doba ledová je podle mě nejlepší animáč vůbec, teda možná až po Oggy a šváby. V tomto filmu se dají do týmu uplné protikladné charaktery. Namyšlený smrdutý a nemotorný lenochod, dokonalý vznešený a čistotný šavlozubý tygr a flegmatický mamut, který neprojevuje moc emocí. K tomu všemu se do filmu zapojují miniclipy malé kryserky, která zavinila dobu ledovou...Přidáno: 30. května 2008
Skvělej animák u kterýho se budete válet smíchy už od první chvíle kdy na scénu vběhne nezapomenutelná veverka se svým žaludem.Skvělý dialogy a bomba animace.Tohle doporučuju jako skvělou zábavu pro celou rodinu. Kombinace mamuta, lenochoda, šavlozubého tygra a lidského dítěte vážně nemá chybu.10 z 10.Přidáno: 27. května 2008
Když to tak všechno shrnu dohromady, tak film není ani tak moc zajímavý ,možná s výjimkou veverky a i ostatní postavy jsou dobře charakterově vyobrazené.Některé hlášky mi přišly vyloženě neefektní a vůbec,nejsem jedna z těch kterou by uchvátil nárust aimovaných komedií.Jsou prý spíš pro malé děti ale myslím že spoustu věcí v nich ještě nemohou pochopit.Přidáno: 26. května 2008
Tak táto rozprávka je veľmi pekná,podarená a zábavná...videl som ju uz asi 3-krat a vždy som sa pri nej zabavil...Na tom, že sa spustila doba ladová,bola zodpovedná veverička, ktorá sa chcela pri tom len najesť..a tak sa museli stahovať do teplých krajín...hlavné postavy tam sú leňochod a mamut...počas ich cesty sa im podarí zachrániť ludské dieťa a tiger Diego ich má poviesť po ceste,ktorá vedie ku kmeňu do ktorého dieťa patrí ......Ale v skutočnosti ich dovedie k vodcovi svojej svorkyPřidáno: 22. května 2008
Tento film mám moc ráda. Je pro malé , ale své si v něm najdou i dospělí.Film vypráví o nabubřelém mamutovi , ukecaném a lenochodovi a nenávistem tygrovi. Tyto tři zvířátka se čirou náhodou spojí když chtějí dopravit lidské mládě zpět mezi lidi. Putují a cestou je potkávají různá dobrodružství a postupně se sbližují.Zobrazuji 1 - 38 ze 38 recenzí