Dívka na koštěti
DVD V současné době není skladem. Václav Vorlíček, Miloš Macourek a Hermína Franková jsou autory komedie DÍVKA NA KOŠTĚTI o mladé čarodějnici, která dala přednost životu mezi lidmi... více »
od 59 Kč
- Kritické (9) |
- Odborné (0) |
- Video (0)
Přidáno: 13. července 2010
Tato komdiálmí pohádka pojednává o mladé čarodejnici jménem Saxsána. Saxána utee z čarodějnické školy a abyse mohla vrátit musí vypyt odvar. Tose jí ovšem nedaří a v pohádce je mnoho zvratů a náhod který se postupem času vyřeší. tento pohádkový příběh bych vám velice doporučovala nejenom že je velice vtipný ale bude bavit především vás ale i vaše děti.Pro:
- velice vtipná komedie
- od českých autorů
- nadpřirozené
- velice příznivá cena
Přidáno: 30. dubna 2010
Saxana, čarodějnické děvče, touží po tom poznat svět lidí, kam se jednoho dne po nudném vyučování, které ji nebaví a navíc podvádí (používá svou prodlužovací ruku ke kradení cizích věcí, podávání taháků a podobně) a vyrušuje a proto zůstane po škole. Tehdy přeteče Saxanina trpělivost a uteče do světa lidí, kde se zjeví jako sova v zoo. Jeden z ošetřovalů si jí povšimne a připadá mu zvláštní, zajímavá - rozhodne se tedy vzít ji domů jako dárek svému synovi. Ten se snaží rozvázat pytel s překvapením, zakleje a Saxana se promění opět v dívku. Začíná sled nečekaných událostí, mezi kterými samozřejmě nechybí láska, zrada nepovedených kamarádů i mezilidská solidarita, na jejímž základě si Saxana získá i srdce těch, kteří jí zprvu nevěřili.Pro:
- hvězdná autorská kombinace Miloš Macourek a Václav Vorlíček
- skvělý nápad na pohádku
Proti:
- žádné výhrady k tomuto filmu mě nenapadly
Přidáno: 30. dubna 2010
Kdo by neznal tento pohádkový příběh Dívka na koštěti. Saxana je čarodejnice, která má za otce netopýra a ve škole jí nic nebaví, takže dělá vylomeniny. Za to je odsouzena k několika letům po škole, jenže ona se tam hrozně nudí. Takže se jí povede přečíst si v knize kouzel, jak se dostat do světa lidí a hned to také zrealizuje. Ve světě lidí zažije spoustu různých dobrodružství, ale také lásku, která jí nakonec donutí změnit se na hodnou a příjemnou dívku a hlavně nevrátit se zpátky do svého světa, ale zůstat ve světě lidí. Saxanu skvěle ztvárnila Petra Černocká, v dalších rolích můžete vidět Jana Hrušínského, Jana Krause, Helenu Růžičkovou, či Vladimíra Menšíka. Určitě doporučuji všem, i když si myslím, že se dá čas od času sehnat i levněji, než za uvedenou cenu.Pro:
- - klasická pohádková komedie
- - skvělé herecké výkony
- - nemělo by chybět v žádné domácí dvdtéce
- - trochu vyšší cena
Přidáno: 8. dubna 2010
Český film z počátku 70. let, který také neomylně patří do české klasiky. Čarodějnický film je oblíbený již po 40. let což svědčí o jeho kvalitě. Vtipné dialogy a skeče, na svou dobu pěkné speciální efekty. Kvalitě filmu jistě dodává i skvělé herecké obsazení. Překvapivě je to první a zatím poslední velká role pro Petru Černockou, která hrála hlavní hrdinku Saxanu. Film se natáčel v Pardubicích, což zřejmě také tuší málokdo. Scény jsou velmi rozmanité, originální a na svou dobu velmi okázalé. Je to vlastně pohádka, plná fantazie a vtipu. Pochopitelně na konci vítězí dobro nad zlem, jak u správné pohádky má být. Jestli se ještě najde někdo kdo tento klasický film neviděl, měl by si určitě doplnit mezírku, neboť s trochou nadsázky se dá říct, že tento film ja takový Československý Harry Potter.Pro:
- Mladý Jan Kraus
- Rozmilé speciální efekty
- výborné herecké obsazení
Přidáno: 1. dubna 2010
Jeden z mých oblíbených českých filmů, u kterého mám pocit, že prostě nestárne. Triky jsou na tehdejší dobu docela precizní, i když ve srovnání s možnostmi dnešní doby už působí maličko úsměvně. Některé scény (jako např. přehryzání šnůry králičími zuby) jsou naprosto nezapomenutelné a dokáží pobavit i v dnešním moderním světě. Příběh obsahuje i něco málo morálního apelu a ponaučení, ale hlavní je, že dokáže přinést spoustu zábavy pro celou rodïnu. Film, který dostal na Česko-Slovenské filmové databázi od hodnotitelů 82% rozhodně stojí za to vidět a nebál bych se ho ani dne pustit i těm nejmladším členům rodiny.Pro:
- Petra Černocká v hlavní roli čarodějnice Saxany opravdu exceluje
- Inteligentní příběh, se kterým si Václav Vorlíček, Miloš Macourek a Hermína Franková opravdu vyhráli, který nikde nedrhne a vrací nás nenásilnou formou do světa pohádek
Přidáno: 6. března 2010 (naposledy upraveno 9. března 2010)
Dívka ba koštěti jedná z nejvíce známích českých komedii která především proslavila herečku a zpěvačku Petru Černockou jako Saxánu.Mladá čarodějnice Saxána navštěvuje v čarodějnickém světě školu čar a kouzel. Dívce se však zachtělo poznat a trošku prozkoumat svět obyčejních smrtelníků lidí. Netuší však ,že zde na ni čeká mnoho uskalí a problému.Nakonec vše dobře dopadne a Saxána najde v lidském světě svůj nový domov a lásku.Film se mi velice líbil tak jej mohu doporučit.Pro:
- zábavná česká komedie s troškou romantiky i napětí
Přidáno: 23. února 2010
Pěkný film, táta říká, že to byl první film, který viděl v kině. Velmi pěkné zpracování, efekty na svoji dobu byly určitě dobré. Výborné herecké obsazení celého filmu. Pěkné a humorné jednotlivé zápletky. Vřele doporučuji všem.Pro:
- Pěkný komediální příběh
- dobré herecké obsazení
- určený nejen pro děti
Proti:
- v dnešní době efekty jsou čitelnější, ale v té době to bylo určitě fajn
Přidáno: 16. února 2010
Film Dívka na koštěti zná snad každý. Film má vtipný, zajímavý děj, na který se dá koukat klidně i po sté a stále se nebudete nudit. Ve filmu hrají slavní herci, kteří odvedli skvělou práci. Z filmu si snad každý pamatuje alespoň jednu hlášku, jelikož ty se zapomenout opravdu nedají. Já mám tento film velmi ráda a určitě ho mohu doporučit i dalším.Pro:
- vtipný zajímavý děj
- přijatelná cena filmu
- skvělí herci
- vtipné nesmrtelné hlášky
Přidáno: 1. února 2010
Příběh o žarodějce saxaně, která se později stane smrtelníkem. Ve filmu se objevují nadpřirozené bytosti. Děj se odehrává ve dvou světech a to v čarodějnickém a lidském. Saxana má za úkol zísikat babské ucho a po vypití se z ní stane lidská bytost. Kdo by neznal saxaninu dlouhou ruku:)Pro:
- Pěkný příběh nejen pro děti
- Kostýmy a nadpřirozené efekty
Přidáno: 1. února 2010
Super oddychový film s pohádkovými motivy. I když jsem ho viděla tolikrát, ráda se k němu vracím. Navíc část filmu byla točená v mém rodném městě - Pardubicích, tak se i ráda podívám, jak to tam dříve vypadalo. Líbí se mi výkon Petry Černocké i mladého Jana Hrušinského, ale vtipný je ve filmu i mladý Jan Kraus.Pro:
- Legrace
- Hudba
- prima herci
Přidáno: 30. ledna 2010
Výborný rodinný film možno pojmout i jako pohádku, kde se nasměje celá rodina, výkony herců jsou i tady skvělé. Námět je jednoduchý, mladá dívka Saxana zatouží po životě mezi smrtelnými lidmi, navíc se i nečekaně zamiluje, na konci bude menší zápletka, kdy je dilema, zda to dobře či špatně dopadne.Pro:
- Námět
- Pobaví všechny¨
Přidáno: 29. ledna 2010
Když jsem byl ještě malej tak jsem se saxany strašně bál :-D Tedka když ji náhodou v televizi po letech vidím znovu tak mě vždycky pobaví a film se mi celkově líbí jak svým dějem tak také hlavně i herci podávají dobrý výkon. Saxanu mohu všem jen doporučit.Pro:
- Suprová česká pohádková komedie
- Nic jsem nenašel
Přidáno: 29. ledna 2010
Výborná česká pohádka která orpavdu neomrzí ani po mnoha sledováních. Myslím že velice výborně zracovaná je v ní kousek dobrodružstvá komedie a i napětí kouzla nechybí.A skončí dobře jako každá pohádka doporučujiPro:
- nostalgie
- výborná česká pohádka
- dobré efekty na to jak je film starý
Proti:
- je spíše určena jen pro menší děti
Přidáno: 29. ledna 2010
Tak dívku na koštěti známe snad všichni, co k tomu napsat?Snad že herecké výkony jsou úžasné. Zesnulá herečka Helenka Růžičková byla vždy perfektní a jakmile se někde oběvila, byl z toho vždy úspěšný a parádní kousek.Ženská nabitá pozitivní energií to už mluví samo za sebe.Pro:
- naprosto bezvadný
- výborní herci
Proti:
- nic proti jsem nenašla
Přidáno: 21. ledna 2010
Dexempo hemenex!...ozývalo se po škole za mého dětství. Děj zná asi každý, tak nemá cenu se o příběhu rozepisovat. každopádně mít tento film ve své filmotéce je pomalu povinnost. Dnes je to již klasika, oceňuji dobré herecké výkony, třeba již zesnulé Helenky Růžičkové.Pro:
- klasika
- herecké obsazení
- skvělý příběh
Přidáno: 15. ledna 2010
Česká klasika...myslím, že není človíčka, který by neznal tento nezapomenutelný film. Mě osobně se velice líbí, hlavně herecké obsazení bylo již v té době skvěle vybráno a úvodní písničku si děti pouští dodnes =) Pokaždé když film sleduji překvapí mě s jakým nadšením očekávám již milionkrát ohrané scény ;-) kdo nezná, ať zkusí!Pro:
- skvělé herecké obsazení
Přidáno: 11. ledna 2010
Kdo by neznal tradiční českou komedii "Dívka na koštěti" , kdy se Saxana chce zbavit svého nudného života a zavítat do života lidí .. velice povedená komedie mohu vřele doporučit.Pro:
- Dobrá cena
- Tradiční česká komedie
- Neomrzí
- Dobré gerecké obsazení
- Příznivá cena
- Možnost vidět v tv
- Pro všechny věkové kategorie
Přidáno: 9. ledna 2010
K této komedii toho ví snad kazdý dost, já sám bych na ni mohl koukat furt a furt dokola. Saxana, mladá čarodejka, je unuděna svým životem a chce se dostat do světa lidí, zde se seznámí s honzou. Chce se stát člověkem ale potřebuje dostat odvar z babského ucha... Spolu s honzou ukradnou kouzelnou knihu kterou ji ale na chvíli vezmou tři lotři. Ty nakonec dopadnou, Saxana získá odvar a stane se člověkem. Dostane pak přihlášku ke studiu, ovšem ta ji vyletí, a ona za ni skočí v domění že umí létat. a na konci vidíme jak jde se zlomenou nohou.. Tento rodinný film by neměl chybět v každé domácnosti. Doporučuji:-)Pro:
- Pěkná komedie
- Neohratelná
- Líbivá cena
Přidáno: 6. ledna 2010 (naposledy upraveno 28. února 2010)
Tento hodně dobrý český film jsem viděl už asi 50x a pořád se na něj můžu koukat. je to prostě taková klasika českých filmů. Velmi kvalitní a početné herecké obsazení a co herec co hvězda. Scénář a celkově děj je na svou dobu velmi povedený a určitě pobaví. Efekty jsou docela dobře provedené a určitě by se nemusely stydět ani dneska. No prostě kdo mám rád klasiku tak ten si pošmakuje. Tento film vás nezklame a ani neurazí a udělá vám dobrou službu na večerního posezení. Škoda jen že takových filmů nebylo natočených více. Určitě doporučuji všem kterým se líb starší české filmy a takový ten český humor. Z těch starších dobrých filmů teto patří mezi ty lepší.Pro:
- skvělý scénáš
- vynikající herecké obsazení
- velmi kvalitní herecké výkony
- dobrý děj
- na svou dobu velmi dobré efekty
- nic podstatného
Přidáno: 30. září 2009
Tuto komedii zná snad každý a bezbochyby patří k povedeným filmům české produkce. Ve filmu se objevuje několik měst např.Pardubice. Film má velmi rozmanitý děj a zaujme snad každého. Film je nabitý skvělými hereckými výkony. Tento film je něco jako koncentrovaný výrobek dobrého české filmu.Určitě mohu doporučit všem zhlédnout tento film ačkoli cena se mi zdá poněkud vysoká na to, že tento film dávají v televizi každou chvíli.Pro:
- herci
Přidáno: 30. září 2009
výborný film, který sice patří ke klasice a mnozí jej již znají nazpaměť, na druhou stranu si myslím, že není určitě na škodu jej mít doma v legální verzi kdykoliv k dispozici, když člověka chytne sentiment a chce trošku zavzpomínat na staré časy nebo když se prostě jenom nudí. Mohu doporučit díky pěknému zpracování a dobrému hereckému obsazení.Přidáno: 29. září 2009
Další z českých kultovních pohádek, která je dobře herecky obsazena, až již jde o mladou Petru Černockou či Jana Krause.Saxana (Černocká) je krásnou čarodějnicí, která uteče z říše pohádek do skutečného světa. Brzy zjistí, že i tady má své místo zlo a bude se tak muset rozhodnout, kterou cestou se dát.
Příběh rámuje spousty nápadů a triků (oslí uši) atd., kterým se zasmějí jistě nejen vaše ratolesti.
60%.
Pro:
- kultovní pohádka
- triky
- místy až moc přehnané
Přidáno: 27. září 2009
Kdo by neznal Saxanu, jako by nebyl. Ta totiž dokáže kouzla, o kterých se vám může leda tak zdát. A on celý ten jejich svět je takový podivný. Kouzlit tam umí každý druhý, lidé se přeměňují na zvířata a lidem rostou obrovské zuby. Ve své DVD sbírce vám určitě tento kousek nesmí chybět. Je to totiž pohodový film na studené zimní večery.Pro:
- Klasika
- Obsazení
- ... asi nic
Přidáno: 24. září 2009
Další z klasických českých filmečků, ve kterém si hlavní roli zahrála Petro Černocká v roli "čarodějnce" Saxany.Většina Čechů tuto komedie určitě viděla,ale pro ty kdo jí ještě neviděl tak jí doporučuji. Zajímavý děj z čarodějného a zároven i z normálního života se spoustou kouzel a vtipných scének -tak to je :Dívka na koštěti" :D
Pro:
- Herci
- Vtip
- česká klasika
Přidáno: 2. září 2009 (naposledy upraveno 2. září 2009)
Kazdy sberatel českých "kultovních" filmů musi mit toto ve sve sbirce. Je to sice jiz tisickrat v tv probehla scenka ale musime si uvedomit ze to preci jenom stale ma sve kouzlo. Skola ceskych efektů dodava krasne prijemne kouzlo a vykony mladych a dnes uz poctive starych hercu (napr.Kraus) o to jeste vice bavi. Krasny film pro vsechny doby.Pro:
- klasika ceskeho filmu
Přidáno: 1. září 2009 (naposledy upraveno 29. září 2009)
Kdo by neznal veleúspěšnou čarodějnici Saxanu, kterou si v tomto filmu zahrála Petra Černocká. Saxana se sama rozhodne opustit říši čarodějnic, kde se musí stále učit něco nudného, a zavítá do říše lidí, který je pro ni o to více zajímavý. Seznámí se zde s kluky, kteří ji chtějí využít pro své účely...Pro:
- vtip
- herci
- český film
Přidáno: 29. srpna 2009
Skvělá česká klasika, kterou zná snad každý.Film je inspirován představou čarodějného světa, kouzlí se v něm, ale najdeme v něm i prvky romantiky, tajemna, vztahů, pochopení i nepochopení lidských potřeb a lidské touhy.
Když jsem tento celovečerní film pro celou rodinu viděla poprvé, seděla jsem jako připoutané k obrazovce, tak mě děj vtáhl.
Přidáno: 23. února 2009
Pohádka s Petrou Černockou, která hraje čarodějnici Saxanu a ta se touží vydat mezi lidi a také se jí to povede. Mezi lidmi se také zamiluje do svého spolužáka. Celkem povedená pohádka , která nepostrádá vtip. Je zábavná a poutavá jak pro děti , tak pro dospělé. Výborná zábava n achmuravé odpoledne.Přidáno: 21. února 2009
Tanto film snad nikdo podle recenze kupovat nebude. Dívku na koštěti zná každý a ten film buď chcete, nebo ne (v tom případě ale nejste filmový fanoušek :)První film na světě, kdy byl propojen svět čarodějný se světem lidí. Až o několik desítek let později se stejným modelem přišla Rowlingová se svým Potterem. Kdyby nebyl komunismus...pan Vorlíček by teď byl tím, čím je Rowlingová.
Pro:
- Skvělí herci
- skvělá hudba
- skvělý nápad
Přidáno: 21. června 2008
Dívka na koštěti je skvelá česká komédia. Je to klasika. Príbeh mladej čarodejnice Saxany, ktorú stvárňuje skvelá herečka Petra Černocká, ktorá sa zaľúbi do normálneho mladého chlapca. Spolu musia riešiť mnoho komických situácií. Komédia je plná skvelých trikov a gagov, kúziel a čarovania. Určite si ju nemôžete nechať ujsť.Přidáno: 15. června 2008
Václav Vorlíček v Dívce na koštěti předvedl neskonale výborný cit pro umné načasování obrazu a hudby, čemuž i vydatně pomohla titulní píseň od Petry Černocké. To, že Vorlíčkovým trademarkem je jistá dávka bláznivost, jsem si již zvykl, ale zde jí bylo přesně o něco víc, než bylo vhodné. Jinak herci včetně filmového světa byly doslova kouzelní...Přidáno: 13. června 2008
Sám o sobě okouzlující film, který opět potvrzuje, že v 70. letech jsme ještě uměli točit kvalitní filmy. Mám ten film ráda, ale nikdy mě nějak nelákal, abych ho sledovala pokaždé, když je ta možnost, nikdy jsem při vyslovení jeho názvu nenapínala sluch, aby mi neunikla nějaká informace o tomhle dílku, což bych podle mě u 4* filmu udělat měla.Přidáno: 3. června 2008
Stara dobra klasika. Perfektna rozpravka. I ked efektami na dnesnu dobu nema, vobec to neprekaza, je uplne skvela a clovek sa na nej dost pobavi. Ide o mladu carodejku menom Saxana, ktora sa vida do sveta ludi, aby sa stala aj ona clovekom. Ale musi vypit najprv babie ucho a tak ho zacne hladat a zacina zabava.Přidáno: 2. června 2008
Dívka na koštěti patří mezi další české klasické filmy. Dobře se u něj pobavíte!!! Je to o mladé čarodějnici Saxáně(ta písnička je taky úžasná), která se dostane so světa lidí a tam jak už to bývá se zamiluje a stane se z ní člověk. Společně s ní tam jde ještě školník čarodějnické školy a ten už tam taky zůstane...samozdřejmě nebylo to lehké si zvyknout, ale o tom už více když se podíváte na filmPřidáno: 31. května 2008
Taky jedna česká klasika které ale nemůžu upřít nápad,zábavu a šmrnc.Sama si často přijdu svým vlastním způsobem dívka na koštěti i když koště není zrovna můj oblíbený předmět ale zpět k filmu. Je tam opravdu dost dobrých nápadu,až neskutečných které podporují atmosféru filmu.A řekněte mi,kdo by nechtěl proměnit své učitele v králíky...Přidáno: 30. května 2008
Krásná česká pohádka o mladé čarodějnici která se dostane do světa lidí a ta kse jí tam zalíbí, že se rozhodne zůstat. Není to ale tak jednoduché. Navíc chytlavá melodie z filmu je známa asi opravdu každýmu. Pro nudné odpoledne je to ideální film na zvednutí nálady a zasmání. Je tam i spousta skvělých českých herců.Přidáno: 25. května 2008
Rozprávka bez hraníc. Rozprávka o mladej čarodejnici Saxane, ktorá vie čarovať a lietať na metle. Tiež skvelé herecké obsadenie tohto filmu dodáva filmu správnu atmosféru. Film v telke opakujú stále no nikdy som si ho nenechal ujsť. tento film je proste pecka a snáď ho už každý pozná. Kto ho nepozná tak nech si ho pozrie, neoľutuje.Přidáno: 23. května 2008
Saaaaxaaaano... tahle proflaknuta melodie chyti snad kazdeho. Nekdy me prekvapuje jak zajimave scenare byly schopni ceskoslovensti scenaristi vytvorit. Mozna bych nabadal rodice aby misto Herryho Pottera ukazali ditkam ze i u nas existujou carodejky ;o)Pro:
- Hudba
- Scenar - Originalita
- Horsi obrazova kvalita
Přidáno: 23. května 2008
Filmová pohádka, na tu dobu se spoustou filmařských triků. Příběh o čarodějnici Saxáně , která už nechce žít mezi svými a rozhodne se že uteče z pohádkové říše a začne poznávat nový život mezi lidmi. Ve filmu uvidíte Vladimíra Menšíka , Františka Filipovského a v hlavní roli Saxány Petru Černockou.Která nazpívala i úvodní píseň .Přidáno: 21. května 2008
Kdo by neznal příběh malé čarodejnice jenž uteče z pohádkové říše a vydá se do světa lidí ? Začíná poznávat dobrou , ale i špatnou stránku lidského světa , ale nakonec se rozhodne přeci jen zůstat , jenže to už je trošku problém ...Pro:
- napínavý děj.
- zábavná komedie.
- zajímavé obsazení.
- starší film.
- horší kvalita.
Přidáno: 21. května 2008
tak toto je parádní pohádka, vždycky jsem chtěla umět to s tím natáhnutím ruky, a vždycky jsem chtěla čarovat, a taky lítat na koštěti, ale nechtěla jsem pít takové určitě hnusné lektvary, sice tato pohádka je stará ale stále perfektní, dobře celkově zpracována a udělána jako nafilmovánaPro:
- perfektní
- zajímavé kouzla
- stará
Přidáno: 21. května 2008
Další česká klasika.Tento film zná snad každý i naprostý filmový analfabet.Dívku na koštěti znám snad z paměti.Nejvíce se mi líbí prostředí čarodejnické školy,a když paní učitelce narostou zoubky a z učitelů jsou králíci.Zdeňek Troška je jeden z mých oblíbených herců a to že v tomto filmu nechyběl jenom pozvedlo úroveň filmu.Zobrazuji 1 - 45 ze 45 recenzí