Černý jestřáb sestřelen
válečné - DVD Černý jestřáb sestřelen Černý jestřáb sestřelen (Black Hawk Down) (DVD, Thriller, 2001, 144 min.) Část elitní jednotky armády USA je v roce 1993 poslána... více »
od 99 Kč
Recenze Černý jestřáb sestřelen
- Zobrazit:
- Všechny (21) |
- Pozitivní (19) |
- Kritické (1) |
- Odborné (1) |
- Video (0)
Přidáno: 8. dubna 2010 (naposledy upraveno 8. dubna 2010)
Americký akční snímek natočený podle událostí z roku 1993, kdy Americké jednotky operovali na území Afriky, konkrétně v Somálsku. Film má trošičku pomalejší rozjezd, ale to už tak u válečných filmů bývá, což je do značné míry logické. Ovšem cca od 20 minuty je to podívaná pro ty nejnáročnější filmové fajnšmekry.Je se opravdu nač dívat. Herecké obsazení je mega hvězdné i díky tomu, že v době kdy se film natáčel ještě mnoho herců, kteří zde hrají zdaleka nedosahovali své dnešní slávy, což dobře ilustruje Orlando Bloom, který byl v té době prakticky neznámí. Film nenechá chladným ani ledovou královnu. Je nabitý emocemi a nutí nás k zamyšlení nad řadou otázek. Za sebe můžu zcela upřímně říct, že je to jeden z nejsilnějších a vůbec nejlepších filmů jaké jsem měl tu čest vidět. Ridley Scott opět odvedl maximálně kvalitní práci. Klobouk dolůPro:
- Herecké obsazení
- Natočené podle skutečné události
- Atmosféra celého filmu
- Syrovost
- nevidím žádné proti
Přidáno: 5. dubna 2010
Tento film je obrazem jedné bitvy známé jako boj o Mogadišo. Zpočátku nudně vypadající akce dopadne téměř obrovskou katastrofou pro vojáky Spojených států amerických. I když to ve filmu není, podle skutečných událostí se vojáci dostanou do problémů díky zradě spřátelených armád. V tomto filmu je ukázána krutost a nesmyslnost tamních bojů. Jen díky výcviku amerických rangers a zelených baretů dojde k "minimálním" ztrátám na životech. Film ukazuje až krutě realisticky skutečný boj o skutečné životy. Nejedná se tedy o přehnaně filmovou přestřelku. Doporučuji všem i těm, kterým válečné drama nic neříká.Pro:
- - syrové a realistické válečné drama
- - skvělé efekty ze kterých se dělá husí kůže na rukou
- - natočeno podle skutečného příběhu sepsaného účastníky boje
Proti:
- - dnes se zkrátka takovéto filmy dají sehnat za padesát korun, takže tato cena je drahá
Přidáno: 31. ledna 2010
Přestože nejsem fandou válečných filmů, ke shlédnutí mne donutil víceméně fakt, že příběh se volně odvíjí podle pravdy. Některé záběry jsou trochu šokující, ovšem ukazují realitu tak jak se dnes a denně ve válkách děje. Oproti skutečnosti filmaři poněkud některé scény pozměnili tak, aby nebyly pro běžného diváka příliš drsné, ale i tak asi ve většině zanechá stopu.Pro:
- Pravdivý příběh
Přidáno: 29. ledna 2010
Výborný film který se jmenuje podle helikotperér "černí jestřábi" kteří operují v africe v somálsku a mají za úkol zničit zd organizaci která zužuje celé měso operace se však zvrhne v hrozný masakr mohu doporučit!Pro:
- výborné akční scény
- hvezdně obsazený
- reálné zbraně reálná akce
- natočeno podle skutečné události
- nostalgie
Proti:
- někdy až mco krvavé scény
- určen spíše pro dospělé
Přidáno: 13. ledna 2010
Tento film z válečného prostředí mě velmi ohromil. Vojáci měli pouze za úkol jednoduchou misi který se ovšem zvrtla v krvelačnou bitku muže proti muži. Doporučuji těm, co nevěří ve strašnost válečných nepokojů a války. Film je obohacen o pěkné efekty a při puštění na dom. kině jste plně zvukově zapojeni do děje!! Doporučuji!!Pro:
- Pěkný dramatický válečný film
- Dle skutečné události
- Poutavý příběh
- Dlouhý film
- Pěkné ozvučení filmu (doporučuji pustit s domácím kinem)
- Pěkná cena
Přidáno: 13. ledna 2010
Opravdu mistrovské dílo a jeden z nejlepších akčních filmů co dnes je. Děj který se točí kolem událostí v Somálsku navozuje neskutečnou realistickou atmosféru a člověk si připadá, jako kdyby byl vtažen do samého děje. Kvalita filmu už začíná slavným hercem a o výkony je postaráno díky výborným hercům, jenž patří mezi špičky. Aby byl film opravdu dokonalý, tak hudbu zkomponoval sám mistr Hans Zimmer.Tento film bych mohl vidět x krát a neomrzel by mě, když jsem ho viděl poprvé, zanechal ve mě hluboký dojem a zároveň jsem si uvědomil, jak mi Češi se máme dobře v naší republice a že pokud si někdo stěžuje. Ať jede na exkurzi do těchto končin nikoho, smutku, strachu, zabíjení, chudoby a země bez naděje.
Pro:
- Špičkový film
- Atmosféra
- Autentičnost
- Pojetí
- Kamera
- Zvuk
- Herci
- Akční lineárnost
Proti:
- Možná pomalý rozjezd na začátku
Přidáno: 13. ledna 2010
Je rok 1992 , Somálskou trpí hladomorem na jehož následky umírají tisíce lidí. OSN vysílá do země humanitární pomoct spolu s vojenskou elitní jednotkou , která má za úkol ohlídat humanitární pomoct s tím cílem , aby nebyla rozkradena. Ovšem somálskému generálovi Aididovi ,se to nelíbí a tak jednotku OSN napadá. Určitě shledněte stojí to za to !Pro:
- Akční film s dobrým dějem
- Herci
- Režie
Přidáno: 6. ledna 2010 (naposledy upraveno 30. ledna 2010)
jestli hledáte drsnou akce při nichž vám začne tuhnou krev v žilách tak tady je. Celý film je jen a jen o akci, střílečkách a efektech. Nic jiného od něj nečekejte. I děj se točí jen kolem toho. Navíc je to velmi dobře natočeno a herci jsou vážně přesvědčivý. rozhodně neprohloupíte když ho zvolíte jako celovečení podívanou.Pro:
- Akce, akce a akce
- scénář dost dobrý
- efekty slušné
- Děj jednoduchý
Přidáno: 29. září 2009
Tenhle film má naprosto skvělou atmosférou - díky hudbě (skvělý Hans Zimmer), výtvarnému zpracování, stylu režie a stylem syrového zobrazení válečného konfliktu. Je pravda, že to je asi všechno (o nějakých bravurních hereckých výkonech tady nemůže být ani řeč - ono ani není co hrát), ale na dobrý film to stačí. Je tam hodně střílení, prostě krvavá řežba. Ač je to pěkný filmík, podruhé se dívat nebudu.Pro:
- realistický obraz války
Přidáno: 29. září 2009
Prostě bomba a masakr. Při sledování snímku vám běhá mráz po zádech, filmařům se podařilo, že se snadno vžijete do děje a máte pocit, že hrdinům musíte nějakým způsobem pomoci. Vidíte krutost domorodců i bezmocnost obyčejných vojáků i jejich velení, které nevede "klasickou" válku, ale lokálně omezený konflikt, do kterého není možné nasadit všechny dostupné prostředky.Nejedná se o žádnou oslavu hrdinných Američanů, film věrohodně líčí skutečné chování vojáků v krizové situaci.
Mohu jen doporučit!
Pro:
- reálné zachycení krutostí války
Přidáno: 2. září 2009
Tento film patří k mým oblíbeným, je zde ukazané, jak Amerika nemá šanci proti celému somálskému lidu, i když mají ty nejlepší zbraně. Film ukazuje prvky krutosti, nenávisti, odhodlání a statečnost o záchranu holého života. Ti kdo mají rádi válečné filmy, tak jen můžu doporučit.Pro:
- Režie.
- Kvalitní.
- Jeden z nejlepších válečných filmů.
Přidáno: 27. srpna 2009
Velmi kvalitni valecny snimek licici udalost jednoho dne. kvalitni herecke vykony, skvela rezie i dramaticnost pribehu. Rozhodne jedno z povedenych del posledni doby. Velmi doporucuji nebot se nejedna o pouhy boj v dzungli ale meste coz je svym způsobme nove prostredi. Pro divky bude urcite kouzelny Josh Harntet.Pro:
- kvalitni valecny film
- skutecna udalost pribehu
Přidáno: 30. srpna 2008
Bitva o Mogadishu
Vyprávění wikipedie o této bitvě. Celá recenze na en.wikipedia.orgPřidáno: 27. července 2008
Je to akci, je to dobre natocene, ale vadi mi ta absolutni jednostrannost. Navic film zkresluje skutecnou udalost (v realu Amici brali civilisty jako rukojmi atd...)Ale myslim ze to stoji za shlednuti
Pro:
- Rezie
- Herecke vykony
Proti:
- Nektere priblblosti a zkreslovani skutecnych udalosti, ale asi to musi byt,aby se zvedla navstevnost filmu...
Přidáno: 12. června 2008
Šlo o každodenní rutinu. Vlítnem tam, sebereme ty vrchní hlavy somálské a padáme od tamtud.Takhle to mělo alespon vypadat. Operace spojených národů, která měla potlačit občanskou válku v somálsku za pomoci elitní jednotky USA. ...
Před odletem si ještě říkali: "Ani si nebudem brat vodu, za chvili jsme zpatky"... Opak byl pravdou. Somálští ozbrojenci se na ně vyvrhli jako kobylky a nechtěli jim dát vítěství zadarmo.
Přidáno: 30. května 2008
Válečný film jak má být. Jsem specialista na válku a válečné postupy atd. a musim říct, že ve filmu je všechno tak jak má být ! Film je výborně natočen a pojednává o tom, jak je válka tvrdá. Takže jestli máte chutě být ve válce, tak zkoukněte tento film a vžijte se aspoň do jedný z postav, třeba zrovna postava, do které jste se vžily bude na konci filmu mrtvá.Přidáno: 24. května 2008
Naprosto nej válečný film všech dob (a pro mě nej film vůbec)! A to hned z několika důvodů: Dokonale propracované bojové scény - je vidět, že filmaři hodně spolupracovali s vojenskými specialisty - pohyby, střelba, krytí, vše naprosto reálné bez přehnaností (snad jen na jednu jedinou výjimku a to granát vhozený do druhého patra na kulometčíka, ale maličkost...); dále geniální hudba, dle mě nejlepší výkon jaký mistr Zimmer podal. Ale to nejúžasnější je to co z toho filmu vyzařuje, to jaké má poselství, to že ti kluci tam nebojovali za Ameriku, za svět nebo ja nevím za co, ale když byli v bitvě tak tam byli jeden za druhého a jediné o co šlo bylo aby se on a kluk vedle něj vrátili domů celý.Opravdu nádherný film
Přidáno: 23. května 2008
Po trochu nudném začátku přichází exhibice pana Režiséra. Krvavá, syrová, drsná řežba, natočená tak impozantně, že si člověk musí říct "...jak to sakra ten Scott dělá?". Škoda té neproměněné nominace na Oscara. Mistr Scott by si ho konečně už zasloužil. Také je nutno ocenit, že se v tomto filmu divák nedočká podobné hyperpatriotické hrůzy jako na konci "Ryana". Po formálně dokonalém, ale dějově hloupém Gladiatorovi si u mně Ridley opět spravil reputaci.Zobrazuji 1 - 21 ze 21 recenzí