Babička
drama - DVD Filmová klasika z pera naší slavné spisovatelky Boženy Němcové Adaptace románu o prosté venkovské ženě, která nezapomenutelně vkročila do života rodiny své dcery i lidí z okolí.... více »
od 47 Kč
- Kritické (1) |
- Odborné (0) |
- Video (0)
- Herecké výkony
- Zaujme i ty, kterým se kniha nelíbila
- Černobílé, dnes ve skvělé kvalitě s nádechem té zvláštní, kouzelné atmosféry
Kniha Babička mne nikdy nebavila, ale toto filmové zpracování se opravdu povedlo. Slyšel jsem, že tato verze je nejlepší adaptací tohoto díla Boženy Němcová a proto jsem si jej koupil. Film je velice věrohodný, máte pocit, že se ocitáte přímo na venkově v panenské příhodě. Vznikl v roce 1940 tedy během okupace německými vojsky, přesto se jedná o velice povedený film. Briliantní herecké obsazení a herecké výkony dělají společně s kouzlem černobílého filmu nezapomenutelný zážitek. Symbolizace šlechty se povedla ne jedničku, půvabná, vzdělaná. Prostředí zámků vypadá velice věrohodně a celý film na mne působil velice pozitivním dojmem. JE jedno, zda-li vás kniha bavila nebo ne, tento film si zamilujete.
- český
- klasika
Máme knížku, viděli jsme v televizi, přesto je to dílo, které stojí za to mít doma v této podobě. Krásné filmové zpracování s dobrými herci. Jeho sledování vyvolá doma pohodu, příjemnou atmosféru, člověk zapomene na zběsilé tempo života venku, na dnešní dobu, kde náplní života hodně lidí jsou výlety do nákupních center a pobyt v nich. Člověk si při sledování tohoto filmu víc uvědomí o čem je život. Bohužel ne každý ... Mnohým také připomene jejich babičky, babičky, kdy se pod tímto pojmenováním skrývalo něco hezkého, pohádkového.
- Venkovský život-velmi pěkně zpracovaný
- Barunka- ztělesnění krásy a nevinnosti
- černobílé provedení- dodává filmu kouzlo z dávných dob
- poukazuje na možné zvraty v životě
Velmi pěkně zpracované dílo Babička od Boženy Němcové, pro ty co nečetli knihu, doporučuji alespoň skouknout tohle dílo. Zachycuje venkovský život a poukazuje na dobrosrdečnost Babičky. Zabývá se i životem ubohé Viktorky, která se zbláznila že jí umřel manžel.Babičku jsem vyděla ale mám doma po mojí Babičce starou knížku Babička a také je moc pěkná si jí přečíst.Tenhle film nemá chibu akorát konec je smutní jak babička umírá a čeká na Barunku aby se sní ještě rozloučila naposlesd.Kdo tento film neviděl tak doporučuji se podívat nebudete litovat
- nádherně zfilmovaná kniha od Boženy Němcové
- klasický film i klasické dílo
- starý černobílý film
- má své kouzlo
- v hlavní roli Terezie Brzková
Tak na tuto "Babičku" jsem se dívala v televizi ještě se svojí babičkou - a oběma se nám moc líbila. Líbila se i mojí mámě. Moje babička (ale i máma) velmi oceňovala Terezii Brzkovou v hlavní roli. Je pravda, že Terezie Brzková ztvárnila babičku velmi krásně. Mně osobně se ale neméně - a možná i více - i když ono se to vyloženě nedá srovnávat - takže též se mi velmi líbí zfilmovaná "Babička", kde hraje Barunku Libuše Šafránková. Tento film je černobílý, už za mého dětství ho dávali v televizi jako "film pro pamětníky". Je to starý film a má svoje velké kouzlo a poezii a poetiku. Babička je zosobněním dobroty, pomůže, poradí. To, že je film černobílý, ještě umocňuje jeho poetiku a zdůrazňuje, že byl natočen už hodně dávno, nicméně to mu vůbec neubírá na kvalitě a poezii. Mně se tento film líbí, takže za sebe doporučuji.
- Venkovský život-velmi pěkně zpracovaný
- Osobnost babičky-ztělesnění dobra
- Barunka- ztělesnění krásy a nevinnosti
- černobílé provedení- dodává filmu kouzlo z dávných dob
- poukazuje na možné zvraty v životě
Velmi pěkně zpracované dílo Babička od Boženy Němcové, pro ty co nečetli knihu, doporučuji alespoň skouknout tohle dílo. Zachycuje venkovský život a poukazuje na dobrosrdečnost Babičky. Zabývá se i životem ubohé Viktorky, která se zbláznila po odmítnutí chlapcem.
Zobrazuji 1 - 13 ze 13 recenzí