Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

300 - Bitva u Thermopyl

Přidat recenzi

akční - DVD

Český název 300: Bitva u Thermopyl Orig. název 300 Rok výroby 2007 Žánr Akční / Dobrodružný / Válečný / Drama Délka 116 minut (1:56) Režie Zack Snyder Hrají Gerard... více »

» Kde koupit

od 99 Kč

Hlídat cenu

Recenze 300 - Bitva u Thermopyl

Přidáno: 15. ledna 2011 (naposledy upraveno 15. ledna 2011)

petr

petr

doporučuju milovníkum zabijackých filmů.tento film mě velice zaujal byl jsem velmi ohromený jak se ve starověku zabijí.

Pro:

• hodně krve
  • cena
  • historický film

• leonidas zemře
  • Ano

Přidáno: 19. června 2010

blackarween

blackarween

Dějová linka celého filmu je vlastně jednoduchá:Sparta je v ohrožení,Leonidas sebere svých 300 nejvěrnějších,najdou strategicky výhodnou pozici,masakrují jednoho Asijce za druhým,zradí je zdeformovaná řecká zrůdička,nepřítel jim vpadne do zad,Leonidas zraní Xerxe,zabijou ho,konec...Ale za povšimnutí stojí spíše vizuální stránka,a ta je vážně dobrá.

Pro:

• perfektní hudba
  • efektní zpomalené záběry na cákající krev

• Xerxes vypadá jako příslušník 4% menšiny
  • chvílemi nudné(zvlášt dějová linka s Leonidovou ženou)
  • Ne (1)

Přidáno: 30. dubna 2010 (naposledy upraveno 31. ledna 2011)

Peter Griffin

Peter Griffin

300 bitva u Thermopyl je skvělý akční film, který se zaměřuje hlavně na pořádně akční záběry. Skvělé souboje, to je hlavní věc, o kterou v tomto filmu jde. Často používáný zpomalovaný film mě někdy trochu štval, protože záběry, které by vypadaly lépe během tří vteřin zabraly až čtyřicet vteřin. Vedle tohoto mě naštvala ještě jedna věc, někdy ty záběry byly natolik přecpané, že bylo na první pohled poznat, že se jedná o záběry ze studia, na mne až příliš umělé.Jinak se ale film velice povedl. Boj, bitvy, to vše dokola. Ty byly ale udělány absolutně dokonalé. Kromě začátku není film o ničem jiném. Příběh je podle legendy trochu jiný, těchto 300 vojáků se nevydalo do bitvy, ale v bitvě již byli. Sparťanský voják má totiž zakázáno z bitev utíkat. 300 vojáků muselo zůstat a zbytek utekl. Ale to je pouze detail. Celý film je jinak opravdu nabitý akcí a upoutá vás svojí jedinečností.

Pro:

• Úžasné bitvy
  • Nadpřirozené postavy

Proti:

• Trochu se liší oproti historii
  • Zpomalených záběrů je na mne moc, trochu nudí
  • Ano

Přidáno: 11. února 2010

point

point

Tento historický film je celý točený velice zvláštním způsobem - působí nepatrně zašle. Efekty ujdou. Perský král Xerxes chtěl zničit, rozbít a podmanit si řeckou říši. Nejvhodnější pro Řeky byla brána - puklina u Thermopyl, jež byla velmi úzká a věřili, že se dokáží ubránit proti Xerxesově armádě. Řecký král Leonidas bojoval se svými 300 bojovníky tvrdě a musel odolávat "příšerám" které si na ně Xerxes přpravil. Zrůdička, která bojovala s Řeky nakonec přeběhla ke Xerxesovi a Leonida zradila - Tím dostali Peršané výhodu a Leonidas byl poražen. Nejprve se mi celkový film zdál docela nudný a není to rozhodně film pro každého. Musíte jej pochopit. Na film mě vlastně nalákal vynikající trajler. Pro fanoušky akce a historie doporučuji.

Pro:

• Historický filmový snímek
  • Akce, napětí, romantika
  • Dostupná cena

• Nic jsem nenašel

Přidáno: 5. února 2010

Crovax

Crovax

Kdo by se chtěl dozvědet historická fakta, ať se podívá na nějaký dokument. Kdo hledá syrovou zábavu a komiksově zpracovanou akční řežbu, těžko by mohl chtít od filmu více. Doporučuji shlédnout v aj s titulky (nebo i bez nich), v 5.1 kvalitě zvuku prostě nemá chybu

Pro:

• We are Sparta ! :-)
  • Atmosféra
  • Hudba
  • Kamera

Proti:

• Záleží, co kdo od filmu tohoto typu očekává, pro mne jakožto naladěného na oddychový film, u kterého mohu vypnout, žádné

Přidáno: 31. ledna 2010

speedyxxx

speedyxxx

Film se snaží ukázat volným způsobem, jak mohl vypadat život ve Spartě. Někdy se to povedlo lépe, někdy hůře, ale celkový dojem z filmu je dobry a pro mnohé, kteří by knihu nevzali do ruky může být toto zpracování do jisté míry i poučné. To co mnohým v dějepise uniklo díky tomuto filmu nikdy nezapomenou.

Pro:

• Slušná výprava
  • Volně zpracovaný známý příběh

• nic

Přidáno: 29. ledna 2010

ColouryBoy

ColouryBoy

300 je velice dorbý akčí histrcký válečný film který nadchne svými efekty dějem a myslím že bdue bavik každého kdo má rád akčnost či jen historii.

Pro:

• zajimavá kamera která vytváři pocit že je to poloanimované
  • zpomalené scény a zajimavá mosntra
  • dojemný konec
  • natočeno podle legendy Sparta

• mnoho kravých scén
  • určen spíše pro dospělé

Přidáno: 25. ledna 2010

Laki

Laki

Když jsem viděl poprvé upotávku na tento film, myslel jsem, že se jedná o nějakou blbost. Ovšem po shlédnutí jsem se přiklonil k opaku. Film mě velmi zaujal svým akčním dějem, u kterého jsem se nenudil jedinou minutu. Bitva střídá bitvu a počítačové zpracovnání filmu dává pěkný moderní nádech. Doporčuji spíše pro teenagery a dospělé, jelikož občas obsahuje krvavé scény. Dávám filmu 100%, protože mě velmi překvapil.

Pro:

• Velmi kvalitní film
  • Nešetřeno na detailech
  • Počítačové zpracování
  • Poutavý a téměř stále akční děj
  • Dobrá cena

• nic

Přidáno: 12. ledna 2010

Balthazar

Balthazar

K příběhu není co dodat je perfektní.Styl boje a zvuky jsou na geniální urovni v žádnym filmu jsem je nëviděl tak dobře zpracovaný už jen kvůli tomu stojí si za to tento film koupit !!

Pro:

• Super českej dabing
  • Efekty krve při bojích
  • Efekty grafický
  • Styl boje je úžasný
  • Profesionální zpracování zvuku
  • Pěkný příběh a děj

Proti:

• Nemám co bych tomu vytknul

Přidáno: 29. září 2009

Chrustev

Chrustev

Nebyla jsem na něm v kině ani jsem ho neviděla v televizi. Poustěla mi ho kamarádka na PC, film se jí moc líbil. Mě teda ne, některé nadpřirozené postavy v něm se mi hnusily. Ten hlavní hrdina ano, vypadal mužně, měl sexy bradku. Ale na konci zemřel a to mě dostalo, mám ráda filmy s happyendem, to není nic pro mě.

Pro:

• spousta svalnatých pohledných chlapů v boji

• nereálné postavy

Přidáno: 28. září 2009

AdamMalysz

AdamMalysz

Válečný film plný efektů, nezakládá se ovšem na historických faktech, ale je inspirován komiksovým mini seriálem Franka Millera z roku 1998. Leonidas zabije během filmu 33 Peršanů, 1 poslíčka a 1 vlka. Film byl natočen během dvou měsíců v kanadském Montrealu před modrým a zeleným plátnem na třech malých setech. Většina vojáků musela být do půl těla svlečená tak jako v komiksu, proto byla nucena většina herců podstoupit tvrdý 6 týdenní trénink v posilovně. Přechody do protiútoku, rozptýlení šiku a choreografie jednotlivých sparťanských bojovníků proti přesile mají svoje kouzlo. Dávám 70%. Je to film spíš do kina kde si ho vychutnají diváci kteří si libují ve válečných snímcích a nevadí jim nereálné nadpřirozené postavy. V televizi bych se na něj raději nedíval.

Pro:

• efekty

Proti:

• komiksové zpracování (film se nezakládá na historických faktech)

Přidáno: 28. září 2009

Micik

Micik

Originální Bitva u Thermophyl,pojednává o 300 sparťanech vedených králem Leonidasem v gigantickém souboji,proti Xerxovi,perfektní spojení počítačové animace a ruzných efektu,vezkrze válečný,bojovy filmík,po prvním zkouknutí jsem ovšem byla trošku zklamaná ohlasy a recenze slibovaly bombastickou podívanou,takže jsem od toho čekala mnohem víc!

Pro:

• -originální film
  • -perfektní efekty a počítačová animace

Proti:

• -jčekala jsem od toho víc

Přidáno: 25. srpna 2009

Wavefuck

Wavefuck

Pro mě nejlepší válečný film všech dob!!!300 mužů stojí proti statisícům protivníků, je to prostě parádní podívaná.

Přidáno: 11. června 2008

dhrogus

dhrogus

Není nad speciální efekty. V tomto filmu jich nebylo málo x), ale k veci. Po dlouhé době, kdy filmů o historických bájí ubývá, mne tento opravdu příjemně překvapil. Scéna upoutá, je lákavá, akční a nepustí. Výborné herecké obsazení i hudební doprovod dodává filmu tu třešničku na dortu, kvůli kterému ho musíte vidět. Opravdu vřele doporučuji v originálním dabingu.

Přidáno: 31. května 2008

Ivana

Film, který spíše ohromí jak se natáčel, skoro vše ve studiu před zeleným plátnem, na který se pak u počítačů dopňovaly krajiny a jiné scenérie. Zajímavé, že? Bitevní scény se povedli, kamera to dobře, ale sakramentsky dobře natáčela, ale film je celkem nudný. Pro mne osobně je nudný. Zajímavá je ještě hudba, která v okamžících výrazně graduje

Havetinka

Havetinka

Jeden z filmů , který stojí za to vidět, ale ne doma u televize, ale hezky v pořádnémkině. Protože takové efekty a zatáhnutí do filmu jsem dlouho neviděla. Moc mě tyto historické filmy nebaví , ale tenhle mě naprosto pohltil. Ale jen v kině, když jsem si ho později pustila doma, tak už to nebylo ono. Film do kina.

lexy

Výborný film !!!! Bitva u Thermopyl pro mě byla zajímavá už před tím něž vůbec vznikl tento film (ve škole). Film je o 300 sparťanech, kteří šli zabránit armádě XerXese - vládce asie, aby přišel na Apeninský poloostrov a obsadil řecko. Film je plný zajimavích záběrů a adrenalinovích částí. Ale je trochu škoda že se ve filmu objevují různé nadpozemské příšery.

Přidáno: 27. května 2008

Přidáno: 25. května 2008

Kiko

Kiko

Dobre spracovaný film približujúci dávne doby. Krásne boje, akcia, ale aj pekne zobrazená týmovosť vojakov a odkázanosť jedného na druhom.
Roku 480 pred Kristom perzský kráľ Xerxes viedol svoju armádu, aby konečne porazili Grécko. Mali sa stretnúť v priesmyku pri Thermopyl. Práve tam sa 300 sparťanských vojakov, vedených kráľom Leonidasom stretlo s obrovskou presilou.

Přidáno: 22. května 2008

Pajas

Pajas

Stylizace, kam se podíváte. Za tenhle film o hrdinných svalnatých mužích by se nestyděla ani Leni Riefenstahlová. Snyder mi svým přístupem trochu připomíná tvůrce seriálu Řím, kteří svoje hrdiny taky nechali dělat pěkně nechutné a nemorální věci. A přebral od nich taky jejich největší chybu - absenci klidných, emotivních okamžiků, které si budete dlouho pamatovat (jako třeba kdyby David Wenham přišel za Butlerem, společně by si sedli a chvíli debatovali o dětěch ve Spartě, jak se posiluje, jestli neškrtí ty kožený slipy a tak).

Přidáno: 22. května 2008

Lipstoniix

Lipstoniix

U filmu bych ještě ocenil excelentní příběh doprovázený hromadou efektů a zajímavých scén avšak musím přiznat že od takto dokonalého příběhu bych cekal lepší zpracování a propracovanější bitvy když už se film odvíjí od názvu. Jinak ale film hodnotím kladně jelokož je jeden z nejlepších historicky zpracovyných filmů př. Kr.

Pro:

• Akce
  • Efekty
  • Příběh!

Proti:

• Zpracování např. nevhodně umístěny zpomalené záběry
  • Záběry vůbec

Přidáno: 21. května 2008

maladka

maladka

Jeden z nejlepších filmů roku 2007. Ovšem ti, co nenávidí počítačově vytvořené filmy, ho nebudou mít v lásce. Celý film a i některé postavy byly vytvořeny na počítačích či před modrým plátnem. Důležité je také, že se nejedná o historické zpracování, ale komiksové. Film si tedy nezakládá na historických faktech (i když výzbroje a události se někdy shodují).

Pro:

• efekty
  • krvavé řežby
  • detaily
  • dobré zpracování s ohledem na komiks
  • svalnatý těla
  • Byla pro vás tato recenze užitečná?

Zobrazuji 1 - 25 ze 25 recenzí